D’ale alegerilor

Ziua alegerilor parlamentare nu a fost scutită de incidente, accidente şi picanterii. Vă prezentăm doar câteva dintre acestea:

• Prefectul de Gorj Victor Banţa, cel care ar trebui să vegheze buna desfăşurare a procesului electoral, şi-a început ziua de duminică jucând tenis în sala de sport a Liceului nr. 5 din Târgu Jiu. Surse demne de încredere susţin că prefectul face sport la această sală în fiecare duminică, începând cu ora 8.00, fără să plătească o taxă de utilizare a sălii. Duminică a fost surprins în acţiune de o echipă a Gorj TV, care a remarcat şi faptul că prefectul a folosit maşina instituţiei, deşi nu se afla în exerciţiul funcţiunii.

• Liviu Andrei, candidatul PDL pentru un post de Senator, a plâns de emoţie în faţa urnelor de vot. Andrei a spus că este cel mai important scrutin electoral la care participă şi apoi i-au dat lacrimile, când a spus că votează pentru viitorul copiilor lui,

• Ponta şi Mischie, Vişoianu şi Gorun etc nu au fost votaţi de soţii, ca şi mulţi alţi candidaţi. Motivul este acela că de multe ori candidaţii au domiciliul în alte colegii decât cele în care au candidat.

• Procesul electoral a fost oprit timp de o jumătate de oră la o secţie de votare din Slivileşti, după ce candidaţii PDL au reclamat faptul că urnele de vot sunt confecţionate din carton şi lipite cu scotch.

• O ştampilă de vot a dispărut pentru câteva ore de la secţia 36 din Târgu Jiu. Ştampila a fost luată de o bătrână, din greşeală. Conform reprezentanţilor Biroul Electoral Judeţean Gorj, bătrâna şi-a exercitat dreptul de a vota şi a părăsit secţia de votare 36 din Târgu Jiu fără a mai preda şi ştampila de vot. Ulterior, poliţiştii au deschis o anchetă şi, în urma declaraţiilor strânse, au identificat-o pe pensionara respectivă, care era însă plecată de acasă atunci când oamenii legii s-au prezentat la domiciliul său. Poliţiştii i-au lăsat acesteia un bileţel în uşă în care îi precizau că se află în posesia unei ştampile de vot, ulterior, pensionara revenind la secţia de votare şi predând ştampila, cerându-şi, totodată, scuze pentru neplăcerile create.

• Suspiciunile de mită electorală electorală nu au lipsit nici în ziua votului. Cârciumile din cartierele de romi din Târgu Jiu au fost arhipline încă de la primele ore ale dimineţii, lângă mesele pline discutându-se politică. Şi senatorul Petrescu a reclamat un caz de mită electorală, susţinând că într-o comună gorjeană se distribuie saci cu porumb.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: