Echipa CNTV, campioană națională la robotică

Echipa de robotică Tea-Borgs a Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” din Tg-Jiu a participat weekend-ul acesta la competiția internațională First Tech Challenge Romania. “Datorită muncii și eforturilor depuse, a obținut locul I la Winning Alliance Captain, devenind astfel campioni naționali. De asemenea, robotul nostru a obținut locul I la Design Award, fiind apreciat modul în care a fost proiectat. Etapa finală va avea loc în SUA în perioada 19-23 aprilie 2022, unde vor intra în competiție cei mai performanți roboți din lume”, transmit organizatorii.

Cele două zile de desfășurare a fazei naționale au fost pline. Membrii au pregătit ceai pentru cei toți cei prezenți la competiție, susținând în acest fel și o interpretare concretă a numelui echipei – „Tea-Borgs“ – Science in a cup of tea. De asemenea, au fost oferite brelocuri și accesorii printate 3D.

“Dinozaurul-mascotă i-a încântat pe toți prin energia transmisă, fiind un punct de reper al echipei noastre. Atmosfera din timpul meciurilor a fost inegalabilă și emoțiile au fost, cu siguranță, greu de stăpânit. Rezultatul a fost pe măsura efortului depus și strategia aleasă a fost câștigătoare. Munca, pasiunea, timpul petrecut în laborator și dedicarea ne-au asigurat succesul”, a menționat sursa citată.

Membrii despre care vorbim sunt: Vulpe Theodor (căpitanul echipei, cel care unește echipa și îi dă energie), Petreuș David, Ioan Daniel Tudorescu, Tăerel Radu, Achim Andrei, Zamfiroiu Bogdan, Găvănescu Adrian, Grigore Ștefan, Istratie Matei, Crăciunel Radu, Popeangă Miruna, Dolofan Laura, Prodan Alexandra, Matei Daria. Mentorii acestei echipe sunt Lect.univ.dr. Stoian Mirel și Prof. Eugen Nodea, care i-au îndrumat, susținut și încurajat pe elevi.

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul oferit de sponsori: TRIVOLI, MARSAT, ACATREX, CNCTECH, ELECTROCONEX, VONREP, ARTEGO, ELCO.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: