Jandarmii au "descins" în școala din Stănești

Jandarmii au sărbătorit în avans ziua lor. Cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române – 3 aprilie, aceștia au fost prezenți în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială Stănești pentru a continua activitățile preventiv-educative în rândul tinerilor.

"Astfel, în cadrul parteneriatului educațional ,,Împreună ne construim viitorul”, am dat curs invitației și am fost prezenți în rândul elevilor și cadrelor didactice pentru a promova valorile comune ale ordinii și siguranței elevilor atât în timpul cursurilor cât și în societate. Totodată, am prezentat elevilor aspecte ale profesiei de jandarm, materiale specifice din dotarea în misiuni, trusa criminalistică, au fost transmise sfaturi de prevenire și combatere a violenței și oferite materiale promoționale.   

Ne-a surprins plăcut reacția copiilor și a profesorilor în interacțiunea directă cu noi, interesul manifestat despre activitatea Jandarmeriei în Gorj, fiind adresate multe întrebări despre diferite aspecte de interes. 

Au fost purtate discuții generale și personale despre consecințele bullying și metode de prevenție. Astfel de activități vor continua în perioada următoare, când, vom stabili un itinerariu de deplasare și participare la unitățile de învățământ din mediul rural din județul Gorj pentru a forma tinerii să aibă un comportament prosocial", a transmis IJJ Gorj. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: