Echipă de Liga 1, riscă excluderea din campionat

Astra riscă excluderea din Liga 1 dacă se va dovedi că trei dintre jucătorii echipei s-au dopat prin procedee interzise de lege. Decizia Agenției Naționale Anti Doping, care se va da pe 4 februarie, ar putea duce la excluderea echipei din Liga 1.

ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează. În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă. După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram. Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, jucătorul Atsrei Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.

Conform regulamentului antidoping, Astra ar trebui exclusă din Liga 1.  GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată. Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".

La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați definitiv din viaţa sportivă, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.

La scurt timp după ce jucătorii au fost suspendați provizoriu de către ANAD, președintele clubului Astra, Dani Coman, susținea că nu sunt motive să se teamă de eventuale sancțiuni. “Într-adevăr, au fost la o clinică fără acordul conducerii, fără acordul medicului. Au fost efectiv pentru a-și face niște vitamine. Eu am fost la acea clinică azi, am fost foarte bine primit, am întâlnit niște oameni extraordinari, care mi-au arătat exact cantitatea băgată jucătorilor, perfuziile pe care le-au făcut. Eu cred că sunt acoperiți din toate punctele de vedere, avem documente, avem tot”, a spus fostul portar aflat acum la conducerea Astrei.

Galerie foto


Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: