Echipă din Liga 2, retrogradată în ultima ligă din judeţ

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a judecat vineri sesizarea depusă de Departamentul Competiții al FRF privind înștiințarea făcută de clubul  Turris Oltul. FRF a constatat retragerea din toate competițiile organizate de FRF, campionatul Liga 2, respectiv Cupa României, unde ajunsese până în faza optimilor și unde trebuia să întâlnească Dunărea Călărași.

Pentru că  Turris Oltul a înștiințat că se retrage din competițiile FRF și a făcut-o deja prin neprezentarea la jocul din Cupa României cu Dunărea Călărași, clubul a fost sancționat cu pierderea cu 3-0 a partidei din optimi, cât și ”retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de Asociația Județeană de Fotbal pe teritoriul căreia își are sediul clubul în cauză”.

Comisia prezidată de Daniel Cernat Marin nu precizează deloc lucrul cel mai important pentru cluburile din Liga 2 odată cu acest abandon al celor de la Turris Oltul, a informat liga2.ro. Nu se ştie încă ce se întâmplă cu rezultatele înregistrate de teleormăneni în acest sezon, în cele 15 meciuri disputate, cât și cu partidele rămase de jucat în sezonul regulat. Nu se specifică dacă aceste vor fi păstrate sau anulate. E un detaliu care menține actuala ierarhie din Liga 2 după 15 etape sau dă calculele peste cap pentru multe dintre echipele care continuă competiția și se luptă pentru evitarea retrogradării sau pentru promovarea în Liga 1. ”Constată retragerea echipei AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele din toate competițiile organizate de Federaţia Română de Fotbal. În baza art. 34 din RD AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC Dunărea 2005 Călărași)”, a fost decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Retragerea înainte de finalul turului duce la anularea tuturor rezultatelor. Numai că pentru a se lua decizia, sezonul trebuie să fie format din tur și retur, nu numai tur cum este sezonul actual.

Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: