Echipe din Liga 2, fără bani din cauza pandemiei

UTA este una dintre primele echipe din Liga 2 care va fi afectată direct de pandemia actuală. Bugetul clubului UTA e în pericol deoarece banii pe care trebuia să-i primească de la autoritățile locale au fost blocați   și alocați  sistemului medical-sanitar. Probleme sunt și la Farul, după ce autoritățile locale au sistat finanțarea clubului.

Pandemia de coronavirus creează și probleme de ordin financiar, nu numai de sănătate. Tot mai multe cluburi iau măsuri de reducere a cheltuielilor în această perioadă în care activitatea sportivă este suspendată, implicit competițiile. Jucătorii fie au fost dați în șomaj tehnic, alții urmează să primească ajutor de stat sau s-au ales cu reduceri salariale, chiar la jumătate, cum e cazul la Petrolul, cel mai puternic club din punct de vedere financiar în acest sezon de Liga 2.

Petrolul, ocupanta locului 5 în Liga 2, la un singur punct de pozițiile promovabile, va reduce salariile tuturor oamenilor din club, de la staff la fotbaliști, cu 50%. În cazul în care „lupii galbeni” vor ajunge în Liga 1, suma de bani pierdută în lunile de inactivitate va putea fi recuperată.

Nici liderul UTA nu scapă fără probleme. Arădenii aflau pe 19 martie că urmau să primească de la Centrul Municipal de Cultură Arad suma de 2,9 milioane de lei (aproximativ 600 de mii de euro), ca fonduri nerambursabile obținute în urma proiectului depus pentru prima parte a acestui an, însă, acum, se găsește în situația de a nu mai primit niciun ban din cauza pandemiei. Decizia autorităților arădene de a bloca această acordare de fonduri e, deocamdată, temporară.

Ciprian Marica principalul acționar al echipei Farul Constanța, a recunoscut că echipa lui trece prin momente dificile din punct de vedere financiar, din cauza pandemiei de coronavirus. ”Marinarii” nu mai au susținerea autorităților locale, acestea sistând finanțarea. Marica așteaptă acum să vadă ce se rezolvă cu Ordonanța de Guvern, prin care cluburile pot să primească 75 la sută din salariu mediu brut pentru fotbaliști.

Vizualizări: 571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: