Echipele care joacă pe stadion vor încasa toţi banii pe bilete

Echipele care vor folosi stadionul din Târgu Jiu vor încasa integral sumele  din vânzarea de bilete şi se vor ocupa de comercializarea acestora. La fel  cum a procedat clubul Pandurii Târgu Jiu care a  pus bilete în vânzare şi a încasat banii pe acestea, la fel  va proceda  în week-end şi FCU Craiova care va beneficia  de  toate încasările din care va achita  taxa stabilită de  municipalitate.

Primarul Marcel  Romanescu a  explicat care va fi procedura de  punere  în vânzare a biletelor la  meciurile  care se vor disputa pe Stadionul din Târgu Jiu. Echipa gazdă, cea care va susţine  meciul respectiv, va pune în vânzare biletele  pentru meci şi va încasa  banii pentru acestea,  urmând să plătească Primăriei Târgu Jiu doar taxa de închiriere  a arenei. În acest mod a  procedat clubul Pandurii la meciul de  inaugurare  şi la fel va proceda şi FCU Crasiova la meciul de sâmbătă: „În ceea ce priveşte biletele, clubul Pandurii s-a ocupat de  acest aspect. Iar banii încasaţi au revenit toţi clubului, conform prevederilor din contractul de comodat. La evenimentele în care este implicat clubul Pandurii, sumele care se încasează din vânzarea de bilete revin clubului, la fel cum şi la celelalte evenimente vor  reveni echipelor respective. Stabilind prin Hotărâre de Consiliu Local cât trebuie să plătească echipele de fotbal care vin să folosească stadionul, se va proceda la fel, biletele vor fi comercializate de către cluburile organizatoare, cum va fi acum meciul celor de la  FCU Craiova, care va stabili valoarea biletelor. Şi, din încasările respective, îşi vor acoperi, sper eu, o parte  dintre cheltuielile pe care le au cu organizarea evenimentului şi acea taxă pe care trebuie să o plătească municipalităţii”.

Vorbind despre anumite  nemulţumiri apărute în spaţiul public cu privire la  meciul de inaugurare a stadionului, primarul Romanescu a explicat că, fiind  două evenimente legate, nu s-a putut lăsa  intrarea liberă  din cauza regulamentelor FRF care impun anumite reguli de control a numărului de spectatori şi păstrarea a 10 % din capacitate neocupată:  „Nu exista o altă posibilitate de a nu se  pune bilete în vânzare,  mai ales că FRF şi LPF nu permit acest lucru. Având turnicheţi, într-un fel te obligă să monitorizezi numărul de spectatori. Eu mi-aş fi dorit ca intrarea să fie gratuită pentru toată lumea, dar am avut o  colaborare şi două evenimente. Iar astfel costurile cu acest eveniment au fost reduse pentru că una era  să faci  o inaugurare cu un meci amical, unde trebuia să mai aduci ceva, un spectacol ca să poţi să umplii acel timp al evenimentului. Dar aşa am avut două meciuri de  fotbal care au încărcat acest eveniment. Iar  costurile pe care le-am avut noi cu organizarea  evenimentului,ne-am încadrat în sumele minime pe care puteam să le folosim”.

Primăria Târgu Jiu s-a ocupat de logistica evenimentului, cazarea invitaţilor dar şi de  focurile de artificii de la meciul gloriilor şi de după meciul oficial de Liga 2. Nici dacă  Primăria Târgu Jiu ar  fi organizat separat acest eveniment de inaugurare, nu ar  fi  putut lăsa  liberă intrarea în stadion, pentru că forţele de ordine nu ar fi permis  să  se depăşească capacitatea acestuia. Iar din Târgu Jiu şi din  judet ar fi venit probabil la eveniment de zece ori mai mulţi oameni decât capacitatea stadionului.

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: