Fabian Gheorghescu, un fotbalist pasionat de artă şi sport  

Copiii din Târgu Jiu vor să facă fotbal, iar Pandurii Târgu Jiu a fost mereu un model care i-a atras către acest sport. Cel  mai mic şi talentat dintre  juniorii de  la  Pandurii are doar nouă ani şi este elev la o şcoală de artă. Faptul că studiază pianul nu-l împiedică să facă sport, iar pentru că este talentat şi la fotbal a fost invitat recent să ia parte la tăierea  panglicii noului stadion din Târgu Jiu.

Fabian Gheorghescu a fost desemnat de antrenorul său, Eugen Pădureanu, şi de conducerea clubului, să reprezinte cea mai mică generaţie de fotbalişti legitimaţi de la club la inaugurarea stadionului.

Primarul Marcel Romanescu a venit cu propunerea ca  juniorii clubului să fie reprezentanţi de cel mai mic şi talentat dintre copii de la Pandurii. Iar Fabian este un talent atât la fotbal, cât şi la şcoală, fiind în clasa a treia la secţia de muzică a  Liceului de  Arte Constantin Brăiloiu. 

Cu toate că are deja un  program foarte încărcat de şcoală şi muzică, studiind şi pianul, Fabian vrea să facă şi sport şi a  ales să vină la stadion pentru a face mişcare într-un mod organizat. Nu a  fost forţat să facă acest lucru  pentru că a mărturisit că îi place fotbalul şi merge chiar şi la  meciurile echipei Pandurii de foarte mult timp.

La inaugurare, panglica stadionului a fost tăiată şi de puştiul de 9 ani Fabian Gheorghescu, care spune cu mândrie că este şi căpitan de echipă. „Fac fotbal de la vârsta de şase ani şi nu mi se pare deloc greu. M-au ales pentru că joc bine şi sunt căpitanul echipei. Mă bucur că am ajuns aici şi că s-a deschis stadionul, mi-aş dori să joc şi eu aici, Am fost mereu la meciurile echipei noastre şi când eram mic şi merg şi acum”, a mărturisit micuţul „pandur” care, pe lângă fotbal studiază şi pianul, şi tot mai găseşte timp liber pentru a merge şi la meciuri. Fabian este  dovada că toţi copiii din Târgu Jiu, indiferent ce fel  de şcoală au ales să  urmeze, pot face sport de performanţă, în mod organizat, dacă sunt condiţii bune de pregătire. Este posibil ca pe viitor Fabian să fie un fotbalist de valoare, pe care gorjenii să îl urmărească pe marile stadioane, din România sau din Europa, dar în egală măsură e posibil să devină un pianist celebru. În ambele cazuri va fi un tânăr sănătos, pentru că i s-a oferit posibilitatea de a face sport.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: