Secretul suporterului de 88 de ani al pandurilor

Suporterul fidel al celor  de la Pandurii, Valeriu Andronache, s-a  declarat foarte fericit că a putut  trăi ziua inaugurării stadionului din Târgu Jiu. După ce a fost pe toate stadioanele pe care Pandurii a jucat în  Liga I sau Liga 2, acesta este bucuros că poate urmări meciurile echipei pe un stadion atât de modern şi  nu va  renunţa la mersul pe  jos care îl ţine sănătos. 

Pensionar, pasionat de  fotbal, suporter fidel al echipei Pandurii, Valeriu Andronache s-a bucurat poate cel mai mult dintre toţi gorjenii prezenţi la  inaugurarea stadionului pe care va juca de acum Pandurii Târgu Jiu.

Ajuns la  vârsta de  88 de ani, Valeriu Andronache a tăiat panglica de inaugurare a stadionului şi a rememorat după acest eveniment câte drumuri a  făcut în ţară pentru a fi alături de Pandurii la meciurile din deplasare. Bineînţeles că  nu a lipsit nici la cele de pe teren propriu, chiar şi când echipa juca la Motru şi nu mai mergea nici un alt suporter de la Târgu Jiu. „Am fost la aproape toate meciurile lor, şi în Liga 2,  la  Motru mergeam numai eu singur de la Târgu Jiu. Şi peste tot eu singur m-am dus, la  Bacău, la Iaşi, la Miercurea Ciuc am fost acum. Mă bucur că am fost invitat aici. Momentul când am tăiat panglica a  fost ca un fior  pentru mine, o mare bucurie,  la vârsta pe care o am”, a spus suporterul fidel al pandurilor, care se  bucură de o sănătate bună  la  vârsta sa.

Andronache spune că va merge în  continuare la meciurile  echipei Pandurii, chiar dacă  pentru acest lucru este  nevoit să facă kilometri întregi mergând  pe  jos, noaptea  sau  când  vremea nu este  foarte bună: „Am  putere să mai merg la meciurile echipei, mă simt bine şi sunt sănătos şi mersul  pe jos contează foarte  mult.  Mergeam mereu de la Pojogeni pe jos până  la  Scoarţa, ziua sau noaptea, pe viscol sau zăpadă, doar pentru a ajunge la meci”.  

Indiferent de  vreme,  Nea  Andronache  nu lipseşte de  la meciuri, deşi anul  acesta împlineşte  88 de ani şi consideră că pasiunea sa pentru echipa de fotbal a oraşului îl ţine în continuare activ şi sănătos.

Clubul Pandurii s-a bucurat de susţinerea a sute de pensionari care au primit  abonamente gratuite atunci când echipa din Târgu Jiu devenea vicecampioană a  României, în sezonul 2012 - 2013. Din păcate, după doar un an echipa s-a mutat la Severin, apoi la Motru şi în utlimul  timp  a jucat pe un teren sintetic  cu tribune pe schelet metalic, pe care pensionarii cu greu puteau urca. Dar chiar şi  aşa, cei mai fideli  şi pasionaţi dintre ei nu au lipsit de la meciurile echipei Pandurii, chiar dacă le-au urmărit, de cele mai  multe ori, în picioare.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: