Echipele de Liga 2 se revoltă şi cer ajutorul FRF

Majoritatea cluburilor din Liga 2 cer un campionat tur-retur cu două serii, cu un play-off de șase între primele trei clasate din cele două serii. ASU Politehnica Timişoara a transmis o scrisoare deschisă în care cere ajutorul FRF în ceea ce priveşte organizarea celui de-al doilea eşalon,  altfel multe echipe din Liga 2 vor dispărea. Şi Pandurii Târgu Jiu a cerut de mai multe ori două serii în Liga 2 pentru a evita deplasările lungi.

Timişorenii spun că se poate considera următorului sezon de Liga 2 ca fiind unul de tranziție. De aceea este posibilă disputarea acestuia într-un sistem organizatoric cu două serii, împărțirea echipelor făcându-se după criteriul geografic (est – vest). „Considerăm acest lucru ca fiind esențial, din mai multe motive. Un campionat într-o singură serie cu 21 de echipe înseamnă un număr foarte mare de meciuri. Vor exista cazuri de meciuri care vor trebui amânate și reprogramate datorită cazurilor de infectare”, au scris timişorenii care cred că într-un sistem cu două serii cheltuielile de organizare ale cluburilor sunt mai reduse, datorită distanțelor relativ scurte pe care trebuie să le parcurgă până în orașul în care dispută un joc, acest lucru putând contribui și la scăderea riscului de infectare al celor care fac deplasarea (jucători și staff).

Pentru a compensa numărul scăzut de jocuri dintr-un sistem cu două serii (una de 10 echipe și una de 11 echipe), precum și eventualele diferențe de valoare dintre cele două serii, se poate organiza un sistem play-off cu primele trei clasate din fiecare serie. Acest lucru poate spori și atractivitatea viitorului sezon, din punct de vedere al publicului și al deținătorilor drepturilor media.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: