Se conturează Liga 2, Rapid şi Petrolul mai încearcă un sezon

Liga 2 ar putea avea două serii în noul sezon, dar încă nu s-a luat nici o decizie la nivel de federaţie. Nu este clar încă dacă anumite echipe promovate din Liga 3 vor putea să joace în Liga 2, fiind incertitudini legate de înscrierea acestora.

FRF nu s-a decis dacă vor exista două serii de Liga 2 sau una singură şi aşteaptă ca toate echipele recent promovate din Liga 3 să se înscrie.

Fotbal Comuna Recea a promovat în Liga 2, după ce a câștigat barajul de promovare din Seria 5 a Ligii a 3-a cu Minaur Baia Mare, scor 3-3 (4-3 după loviturile de departajare), iar ulterior au apărut zvonuri conform cărora cele două echipe ar putea să fuzioneze și echipa rezultată să joace în divizia a doua.

În urma rezultatelor obținute în manșa retur a barajului de promovare în Liga 2 au obținut victorii și în al doilea joc Unirea Slobozia, respectiv CSM Slatina, 2-0 cu Mostiștea Ulmu, respectiv 1-0 cu Progresul Spartac, exact ca în tur, și au făcut pasul în cel de-al doilea eșalon fotbalistic, acolo unde au urcat în această vară și Aerostar Bacău și U Craiova 1948 SA, însă acestea au făcut-o direct, fără a mai juca alte meciuri, deoarece diferența dintre ele și a doua clasată din seria lor a fost mai mare de trei puncte.

Rapid și Petrolul au ratat promovarea în Liga 1, astfel că se vor regăsi în Liga 2 și în noua ediție, 2020-2021.

Referitor la eșalonul secund, în ședința CEx din 3 august s-a luat ”act de dezbaterile privind posibilele scenarii cu privire la sistemul competițional al Ligii 2”. E vorba despre o Liga 2 cu o serie sau două, în funcție de câte echipe vor ajunge în cele din urmă să înceapă competiția. Încă mai sunt probleme cu dosarele de certificare ale unor formaţii şi se ia în calcul şi varianta deja cunoscută, Liga 2 cu 20 de echipe.

FRF a aprobat datele de începere a competițiilor aferente sezonului 2020-2021, urmând ca Liga a 2-a să înceapă pe data de  29 august 2020, la fel ca şi Liga 3.

Vizualizări: 546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: