Economii mai mici din şomajul tehnic

Guvernul nu va mai "subvenţiona" şomajul tehnic în 2011, în sensul că societăţile care recurg la această măsură nu vor mai fi scutite de plata asigurărilor sociale. În acest an, SNLO este societatea care a apelat cel mai mult la măsura şomajului tehnic.

Daniel Burlan, directorul general al SNLO, a explicat că societatea a realizat în 2010 economii de circa 40 de milioane de RON, adică 400 de miliarde de lei vechi, ca urmare a trimiterii salariaţilor în şomaj tehnic. „Economiile nu sunt numai din scutirea de contribuţii la stat, ci şi din economii de materiale, energie, economii cu prestatorii de servicii, cu masa caldă şi aşa mai departe”, a explicat Burlan.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are circa nouă mii de angajaţi, iar trimiterea tuturor în două săptămâni de şomaj tehnic aduce o economie de 9 milioane de RON, a mai precizat Burlan. Nu aceeaşi va fi situaţia anul viitor.

Reprezentanţii executivului au decis prelungirea facilităţii privind scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru maximum trei luni în care angajaţii stau acasă cu 75% din salariu, în şomaj tehnic, însă doar până la 31 decembrie 2010.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: