Edilitara, contract pe Calea Eroilor. Pune piatră cubică!

Salariații de la Edilitara pun piatră cubică pe Calea Eroilor, în urma unui contract încheiat cu firma care execută modernizarea zonei protejate a Ansamblului Brâncuși. Edilitara va trebui să acopere cu piatră cubică o suprafață de pe strada Geneva. 

Lucrările pe Calea Eroilor din Târgu Jiu, unde sunt dispuse operele lui Constantin Brâncuși,  sunt în întârziere, ultimul termen oferit de autorități fiind sfârșitul lui octombrie. 

Firma care execută lucrarea a apelat la serviciile Edilitara pentru a putea finaliza lucrarea.


Salariații Edilitara au ajuns astfel să pună piatra cubică în zona Calea Eroilor, mai exact pe strada Geneva, 

Contractul a fost încheiat cu CTC EDIL CONSTRUCT SRL, un subcontractor al lucrării. Sumele încasate de Edilitara urmează să fie furnizate de societate, în urma unei cereri de informare publică. 


Contractul de modernizare a zonei protejate a Ansamblului monumental Calea Eroilor a fost câștigat în 2019 de subsidiara din România a firmei italiene Consorzio Stabile EBG, valoarea acestuia fiind de peste 8, 8 milioane de lei. După un an, lucrările au fost subcontractate unei alte firme. 

În iunie 2022, la ultimul termen la care lucrarea trebuia să fie gata, autoritățile au ales prelungirea contractului până în octombrie, decât rezilierea acestuia. Primăria susținea că această variantă este mai puțin costisitoare.

Astăzi, urmărind lucrările, e greu de crezut că va putea fi recuperată întârzierea din acest contract și că Axa Brâncuși va arăta așa cum este desenată în proiectul arhitectului Dorin Ștefan.  

Galerie foto



Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: