Eftemie Popescu, audiat în procesul lui Şolea

Un consilier local din Bumbeşti Jiu a fost audiat ieri în cadrul procesului de corupţie în care este inculpat fostul secretar al oraşului, Victor Şolea. Eftemie Popescu, de la PSD, a venit şi a vorbit în faţa magistratului de caz despre relaţia sa cu fostul secretar, el menţionând că nimeni nu crede că Şolea a luat cei 3000 de lei ca şpagă, aşa cum îl acuză procurorii.

Mai mult, Popescu a menţionat că fostul secretar era apreciat de toţi cei care îl cunoşteau. „Nimeni nu crede că se apuca dumnealui de asemenea lucruri acum când mai avea nici doi ani până la pensie. Nu s-a îmbogăţit până acum şi se apuca tocmai acum- Şi, în plus, cu 3000 de lei- De-a lungul carierei sale a fost un om corect, care şi-a câştigat existenţa onest. Reuşea să aplaneze orice conflict între primar şi consilieri, iar ceea ce i s-a întâmplat ne-a luat prin surprindere. Probleme cu eliberarea titlurilor nu sunt doar la Bumbeşti Jiu, sunt în toată ţara şi, în percepţia mea, nu domnul secretar poartă vina pentru aceste probleme”, a menţionat consilierul local.

Avocaţii lui Şolea au solicitat iarăşi ieri eliberarea clientului lor, punând în discuţie şi provenienţa banilor cu care s-a realizat flagrantul. Denunţătoarea fostului secretar, Victoria Diaconescu, a menţionat că i-ar fi luat de acasă, dar şi poliţiştii spun că ei au pus banii. În plus, returnarea sumei nu s-a făcut către IPJ Gorj, ci către un ofiţer din cadrul instituţiei, avocaţii lui Şolea fiind convinşi că pot să afle mai multe lucruri în favoarea clientului său pe principiul exprimat şi în faţa judecătorului de caz că „cineva a vrut să-l facă pe Şolea”. Judecătorul Alin Nicolescu le-a recomandat avocaţilor să-i reclame pe poliţişti pentru abuz în serviciu dacă asta consideră, apărătorii lui Şolea menţionând că iau în calcul această posibilitate „după ce vom avea documentele”.

CAUZA

Victor Şolea a fost arestat la mijlocul lunii decembrie după un flagrant în care procurorii l-au găsit cu 3000 de lei marcaţi, fiind acuzat că ar fi cerut banii ca să elibereze un titlu de proprietate. Bărbatul a negat însă acuzaţiile, menţionând la audieri că a refuzat de 42 de ori mita, denunţătoarea sa aruncându-i în cele din urmă banii în buzunar şi plecând din biroul său pentru a le face loc poliţiştilor şi procurorului ce lucrau la flagrant.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: