Elefanţii de la circ, curăţiţi la o spălătorie din Târgu Jiu

Cine n-a avut 30 de lei pentru o reprezentaţie la circul care a fost prezent până aseară pe Digul Jiului a putut să urmărească totuşi la sfârşitul săptămânii trecute un spectacol gratuit oferit de doi elefanţi aduşi să facă baie la o spălătorie din zonă. Stăpânii acestora au comandat doar „un exterior”, fără „polişare”, „ceară” sau altceva, spălătoria în care au fost aduse pachidermele devenind imediat loc de atracţie pentru zeci de curioşi.

Circul venit din Germania pentru a da reprezentaţii pe digul Jiului şi-a încheiat reprezentaţiile aseară, zecile de animale de toate felurile aduse aici reuşind să strângă curioşii ca un magnet. Cel mai mult au ieşit însă în evidenţă Mandra şi Randy, două femele elefant de 40 de ani fiecare, care s-au dovedit a fi nu doar prietenoase cu cei care le cinsteau cu câte un măr, dar şi cu cei dornici să le vadă răcorindu-se la duş. Cele două pachiderme au avut nevoie de un duş care a durat câteva zeci de minute, timp în care o spălătorie din apropierea circului a devenit o mică scenă. Zeci de oameni s-au perindat pe aici şi au gustat spectacolul din plin. „Vai de mine ce drăgălaşi sunt. Şi ce mari sunt. N-am mai văzut niciodată elefanţi aşa de aproape, dar îmi place mult de tot de ei”,  se minuna o pensionară, ea nefiind singura prezentă acolo. „Sunt o spectatoare de ocazie. Am mai văzut elefanţi, când mai mergeam la circ, dar e ceva inedit să-i văd într-o spălătorie, şi mai ales la noi în oraş”, ne-a declarat Natalia Popescu.

Au făcut baie gratuit

Până şi şoferii care vroiau să îşi lustruiască maşinile au fost nevoiţi să aştepte mai bine de o jumătate de oră până când pachidermele au fost scoase de sub „duş”, nimeni nefiind însă supărat pentru timpul pierdut, mai ales că spectacolul a fost unul gratuit. „Aşteptăm, că nu avem ce face, dar aşteptăm cu plăcere de data asta. Am venit să spăl maşina şi mi s-a spus că trebuie să mai am un pic de răbdare şi să aştept pentru că sunt aduşi doi elefanţi la spălat. Am crezut că e o glumă, dar văd că e chiar pe bune”, a declarat un şofer.  Proprietarul spălătoriei, Cristi Călugăriţa, a îndepărtat maşinile din zona „de acţiune” a elefanţilor, acesta spunând că „pentru orice eventualitate” face lucrul respectiv. „Sunt nişte animale extrem de cuminţi. Când au venit cei de la circ la noi prima dată ne-a fost un pic teamă, sunt totuşi animale care au 4-5 tone greutate şi cu care nu te poţi juca aşa uşor. Ne-au fost arătate însă diplome din care reiese clar că aceşti doi elefanţi sunt premiaţi cu argint la nivel mondial în privinţa cuminţeniei şi a dresajului. Se şi vede că nu ies din cuvântul instructorului lor şi am acceptat cu mare drag să vină la noi. E un spectacol gratuit chiar şi pentru noi, nu doar pentru oamenii care s-au adunat aici”, a spus patronul spălătoriei.

Gratuită a fost însă şi baia făcută de Mandra şi Randy, angajaţii de la circ menţionând că nici măcar elefanţii nu pot să apară pe scenă fără îngrijirea adecvată. „Trebuie să fie duşi la spălătorie, chiar dacă asta înseamnă să blocăm acea spălătorie o perioadă de timp. Sunt animale care se culcă pe pământ, se murdăresc, iar spectatorii nu trebuie să le vadă mizerabile atunci când apar pe scenă.  Sunt nişte animale extrem de cuminţi mai ales dacă oamenii le lasă în pace şi nu le agită. Dacă nu le face nimeni nimic rău, nu e nicio problemă. Poate doar apa consumată cam cât pentru spălarea unui tir”, a spus, zâmbind, unul dintre îngrijitorii de la circ, veniţi cu elefanţii la spălătoria auto. Aseară a avut loc ultima reprezentaţi, de azi circul urmând să plece de la Târgu Jiu spre alte meleaguri ale ţării, cu puţin noroc elefanţii putând fi văzuţi din nou într-o altă spălătorie.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: