Elev bătut în sala de clasă. Anchete!

Scandal la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu. Doi elevi de clasa a XII-a l-au bătut cu pumnii şi picioarele pe un coleg, pe fondul unui conflict spontan. Incidentul de marţi este acum anchetat de conducerea şcolii, dar şi de poliţişti, dat fiind faptul că elevul agresat a suferit leziuni.

Scandalul s-a produs în pauza dintre ore, la miezul zilei, imediat după ce a sunat clopoţelul. La întreaga scenă a asistat şi profesorul care susţinuse ora şi care nu apucase să plece din clasă. Doi elevi în an terminal, de 17 şi 18 ani, din aceeaşi clasă, l-au luat la bătaie pe un alt coleg, în vârstă de 18 ani.

Dosar penal pentru lovire

Poliţiştii gorjeni au deschis în acest caz un dosar penal şi fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut faptele. „A fost o agresiune între colegi. Doi elevi au lovit un coleg în timpul pauzei dintre cursuri, în sala de clasă. A fost vorba de un conflict spontan. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Riscă exmatricularea

Conducerea şcolii a informat familiile tinerilor implicaţi în scandal. Elevii care şi-au agresat colegul pot fi daţi afară din şcoală. „Joi va fi consiliu profesoral şi vor fi aplicate sancţiuni conform regulamentului. Sancţiunea poate fi scăderea mediei la purtare. Existând acest dosar la poliţie, în funcţie şi de rezultatul pe care îl dau oamenii legii, pedeapsa poate fi şi mai gravă, mergând până la exmatriculare sau fără drept de înscriere în acest an şcolar”, a precizat inspectorul şcolar Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Vizualizări: 2,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: