Elev eliminat din examen și sute de absenți la bacalaureat

Proba scrisă la limba și literatura română din cadrul bacalaureatului de toamnă s-a lăsat cu eliminați și cu sute de absenți în județul Gorj. În această săptămână se vor susține toate probele scrise în șapte centre de examen, cinci din Târgu Jiu și două în Motru și Rovinari. Pentru că nu s-au pregătit îndeajuns, peste 200 de corigenți sau picați nu s-au sinchisit să se prezinte la proba de limba română, iar unul dintre absolvenți a fost eliminat din sala de examen pentru că dorea să promoveze examenul prin fraudă.

La proba scrisă de limba și literatura română s-au înscris 1639 de candidați, au fost prezenți 1402, 237 au absentat, iar unul dintre candidați a fost eliminat. Acesta susținea examenul de bacalaureat la Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” și a fost dat afară de la probă pentru că a copiat. ”Elevul va pierde dreptul de a participa la două sesiuni consecutive de bacalaureat. În afară de acest incident examenul s-a desfășurat în condiții normale în toate cele șapte centre de examen din județul Gorj”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

După finalizarea probei, președinții din centrele de examen împreună cu organele de poliție și cu un membru din comisia de bacalaureat au mers cu lucrările către centrele de evaluare. ”Lucrările vor fi evaluate, urmând ca pe 5 septembrie să afișăm rezultatele finale”, explică Ion Ișfan. Cei care au susținut examenul nu s-au plâns prea tare de subiectele care le-au picat. Elevii sunt speriați de matematică și biologie, materii la care s/au obținut note mici și în sesiunea din vară.  Astfel, la primul subiect aceștia trebuiau să identifice sinonime din poezia ”De-or trece anii”, la subiectul doi acestora li se cerea să  realizeze un text argumentativ pornind de la o afirmație a poetului Lucian Blaga, iar la ultimul subiect trebuiau să realizeze un eseu despre viziunea despre lume dintr-un roman studiat.

Examen supravegheat video

Până la finalul acestei săptămâni elevii gorjeni vor susține examene la biologie, matematică, istorie sau fizică sub atenta observație a camerelor de supraveghere. Primele rezultate vor fi afișate duminică, până la ora 16.00, iar cei care nu vor fi mulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații. Rezultatele definitive, în urma rezolvării contestațiilor vor fi afișate pe 5 septembrie. Examenul de bacalaureat ar putea fi modificat din nou de anul viitor, din vara lui 2013. Probele din cadrul examenului de bacalaureat ar putea fi adaptate pe fiecare profil urmat de elevi. Acest lucru a fost cerut atât de sindicatele din învățământ, cât și de elevii de liceu asupra cărora s-au aplicat la finalul acestui an chestionare.

BAC DIFERENȚIAT

Concluzia a fost că elevii gorjeni care trec în clasa a XII-a își doresc un examen de bacalaureat diferențiat. Elevii își doresc decongestionarea programelor și propun ca examenul și au propus ca subiectele să fie mai ușoare. În glumă, unii dintre aceștia au propus chiar eliminarea camerelor de supraveghere.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: