Elevi judecaţi pentru consum de droguri

Trei tineri, dintre care unul este minor, sunt judecaţi la Tribunalul Gorj pentru trafic de droguri. Doi dintre aceştia, Adrian Boiangiu şi Ionuţ Fabian Bucinschi, sunt judecaţi în stare de arest preventiv, mandatele fiindu-le prelungite de judecătorul Constantin Măruţă până în prima parte a anului viitor. Minorul implicat în anchetă are şi el interdicţie de a părăsit localitatea de domiciliu, fiind obligat să păstreze în permanenţă legătura cu organele de anchetă penală.

Apărătorii lui Boiangiu şi Bucinschi au cerut ca magistratul să nu le mai prelungească mandatele întrucât este vorba de tineri care sunt elevi sau studenţi care au cumpărat câteva doze de drog doar pentru consumul propriu. Avocaţii au invocat inclusiv faptul că niciunul dintre clienţii lor nu este vreun traficant periculos. Din contră, apărătorii au invocat inclusiv faptul că unul dintre inculpaţi a fost atât de naiv încât în momentul în care a fost sunat pentru prima dată de un poliţist sub acoperire pentru a-i procura şi lui o doză de haşiş i-a indicat numele unui amic de-al său fără a sta pe gânduri. Instanţa a reţinut însă pericolul social al faptelor celor trei şi a dispus măsurile amintite, rudele celor aflaţi în stare de arest preventiv fiind nevoite să facă naveta pentru a-i vizita pe aceştia la Târgu Jiu.

Faptele pentru care sunt cercetaţi cei trei s-au consumat în cursul verii şi al toamnei la Drobeta Turnu Severin, Boiangiu şi Bucinschi fiind reţinuţi pe loc de către procurorii din cadrul DIICOT Gorj. Pe parcursul audierilor de la Tribunalul Gorj, inculpaţii au mărturisit că au consumat droguri din curiozitate. Aceştia plăteau câte 100 de euro pentru o astfel de curiozitate, cei trei fiind prinşi după ce au căzut în plasa poliţiştilor. Procesul lor se va relua după sărbătorilor de iarnă, sărbători pe care doi dintre inculpaţi le vor face în spatele gratiilor.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: