Elevii Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” nu au intrat în vacanţă

Nu toţi elevii din Gorj au intrat în vacanţă începând cu această săptămână. Printre cei care continuă să vină la şcoală până după data de 1 iulie se numără şi elevii Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. Întrucât unitatea de învăţământ dispune de o bază materială adecvată, elevii fac practică chiar în laboratorul instituţiei. Pentru anul şcolar 2013/2014, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” vine în întâmpinarea absolvenţilor claselor a VIII-a cu o ofertă educaţională atractivă în domeniile turism şi alimentaţie publică.

Cei aproximativ 1400 de elevi ai Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu nu au încheiat anul şcolar 2012/2013. În această perioadă elevii fac practică atât în laboratorul şcolii, în unităţi de alimentaţie publică, bănci şi agenţii de turism. Potrivit conducerii Colegiului Comercial „Virgil Madgearu”, elevii acestei unităţi de învăţământ vor încheia anul şcolar spre jumătatea lunii viitoare. „Pentru elevii noştri nu s-a încheiat vineri anul şcolar 2012/2013, aşa cum s-a întâmplat la şcolile şi liceele teoretice, întrucât în programa şcolară au prevăzute câte 3-4 săptămâni de practică. O parte dintre elevi fac practica în atelierele şcolii, iar alţii la unităţi de alimentaţie publică şi turism, precum şi în domeniul bancar, pe bază de convenţii”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu.

Elevii, implicaţi în proiecte educaţionale

Elevii Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” sunt implicaţi într-o serie de proiecte educaţionale atât la nivel local, naţional şi internaţional. De asemenea, cei talentaţi în anumite domenii ale artei sunt stimulaţi în cultivarea pasiunii lor. „În cadrul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” sunt elevi ce frecventează cursurile Şcolii Populare de Artă, precum şi elevi care fac parte din trupa de teatru a şcolii, trupă câştigătoare în acest an a premiului I la Festivalul Naţional de Teatru. De asemenea, excursiile tematice sunt pe agenda de lucru a diriginţilor. Nu numai elevii sunt implicaţi în proiecte educaţionale, ci şi cadrele didactice ale şcolii. În fiecare an, am avut elevi participanţi şi câştigători ai diferitelor premii la concursuri şi olimpiade la faza naţională”, a precizat Petre Ciungu. Anul trecut, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost de peste 80%.

OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ

Pentru anul şcolar 2013/2014, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” vine în întâmpinarea absolvenţilor învăţământului gimnazial cu opt clase a IX-a, astfel: 5 clase servicii/tehnician în activităţi economice, 2 clase servicii/turism şi alimentaţie şi o clasă servicii/tehnician în activităţi de comerţ. Anul acesta au fost acreditate mai multe specializări, precum: agent de turism, asistent manager în unităţi hoteliere, organizator banqueting etc. Anul trecut, pentru specializarea de tehnician în activităţi economice, media de intrare minimă a fost 8.20.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: