Elevii de la CNTV strâng bani pentru Cuminţenia Pământului

Elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu donează pentru Constantin Brâncuși. Profesorii unității școlare au fost cei care s-au mobilizat și timp de trei săptămâni au dus o campanie de informare în rândul elevilor cu privire la operele brâncușiene. Banii colectați de elevi vor ajunge în contul Ministerului Culturii.

 ”Brâncuși e și al nostru! CNTV donează! Donează și tu” este sloganul campaniei care se desfășoară în acest moment în cadrul unuia dintre cele mai bune colegii din orașul nostru. Campania a fost inițiată de profesori și elevi deopotrivă, iar donațiile nu au întârziat să apară. ”Am încercat să-i sensibilizez, să înțeleagă că ar fi bine să facem un act de donație în vederea achiziționării acestei lucrări. Am vrut să facem un gest simbolic din partea școlii noastre pentru că vă dați seama că de la copii nu poți să aduni o sumă mare de bani, nu am impus o sumă, fiecare dă cât vrea, dacă vrea și suma care se strânge o donăm. Am considerat că fiind școala reprezentativă a municipiului ar fi bine să facem acest demers”, a spus Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

 Film de promovare

Nu numai că au mers din clasă în clasă să-i informeze pe elevi despre campanie, dar responsabilii acestei acţiuni au realizat și un film în care mesajul este unul singur: ”Să nu-l pierdem pe Brâncuși”. ”Eu am realizat un video de promovare pentru această campanie, am considerat că este important să ținem aproape toate moștenirile semenilor noștri fiindcă ele constituie un punct de plecare pentru cei care vin, urmașii noștri, chiar și nouă ne oferă posibilitatea să vedem de unde am plecat, unde am ajuns și dincolo de aceste lucruri este o moștenire culturală care evident, este foarte importantă pentru societate”, a spus Theodor Encescu, elev CNTV. Profesorii se declară mândri de responsabilitatea cu care copiii tratează această campanie și speră să contribuie cu o sumă importantă pentru achiziționarea operei brâncușiene. ”Fiecare dintre elevii colegiului și ulterior și părinții acestora, dacă își vor dori, vor putea să doneze pentru a-l recupera pe Brâncuși. Sculptorul spunea foarte frumos că atunci când a construit Coloana Infinitului și-a imaginat că face un lucru pe care târgujienii să-l țină minte toată viața lor pentru a intra în nemurire. Am devenit nemuritori datorită lui și vrem să păstrăm această frântură de nemurire”, a spus Cristina Goanță, profesor în cadrul CNTV. Campania de donare pentru achiziția Cumințeniei Pământului se încheie în luna septembrie a acestui an.

Vizualizări: 955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: