Elevii din Budieni fac orele de sport în stradă

Elevii școlii generale din Budieni, comuna Scoarța, fac orele de sport fiind mai mult atenți la autoturismele care circulă pe drum. În lipsa unei săli de sport şi a unui teren, aceştia merg cu profesorul în stradă, pe un drum local. Când se apropie o maşină, profesorul fluieră şi elevii se retrag în marginea drumului.

Noul ales al comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că situația este una mai mult decât critică și crede că se impune atragerea de fonduri pentru a face o sală de sport în care elevii să desfășoare în bune condiții orele. ”Este trist ceea ce vă spun. Orele de sport la școala generală Budieni, unde avem în jur de 140 de copii, copiii fac sport iarna în clasă, iar vara în centrul satului acolo, pe drumul local. Profesorul de sport, cu grijă, stă cu fluierul în gură, când vin mașini îi atenționează și se retrag, iar apoi îi repune și își reia activitatea. Eu, în perioada trecută, chiar am făcut o propunere la Compania Națională de Investiții pentru a face un teren de sport în curtea școlii, am primit că nu este de competența lor și ne-au oferit trei variante ale unor săli de sport. Nu ne-am încadrat decât la varianta mică, de 150 de locuri, pe locul fostei școli care este în paragină. Acum așteptăm răspuns de la ISJ pentru demolare”, a spus Ion Stamatoiu, primarul ales al comunei Scoarța.

Pericol şi în clase, şi în stradă
Profesorul coordonator al școlii recunoaște că este destul de periculos pentru elevi, dar spune că profesorul de sport este foarte atent la mașini, iar când acestea se apropie îi atenționează pe elevi. ”Iarna fac sport în clasă, pe saltele, și nu este deloc confortabil, iar vara ies pe asfalt. Este destul de periculos, dar dacă nu există o bază sportivă ce să facem, domnul profesor face cum poate. Trebuie să fie atent mai ales la circulație, e riscant, dar și în clasă se face praf. Avem 136 de elevi, ne-am dori foarte mult o sală de sport”, a spus Marioara Pavel, profesor coordonator.
Noul primar spune că sunt și foarte mulți elevi talentați care au obținut rezultate bune la concursurile naționale.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: