Meditaţii gratuite pentru bacalaureat. Cine le organizează!

Oportunitate pentru absolvenţii claselor a XII-a de la liceele din Gorj. Și anul acesta profesorii universitari de la Universitatea "Constantin Brâncuși" (UCB) din Târgu Jiu îi sprijină pentru a obține rezultate bune la examenul de bacalaureat. Șapte profesori oferă meditații gratuite la matematică și limba română.

Orice absolvent din an terminal la liceele din Gorj se poate înscrie la orele de meditații gratuite oferite de profesorii UCB. Aceștia trebuie să solicite acest lucru la universitate. Meditațiile se fac săptămânal, iar din această perioadă chiar și în zilele de sâmbătă. "Continuăm acest program pe care l-am început acum câțiva ani. Practic l-am reluat și anul acesta din luna martie. Avem pregătiri pentru elevi, viitorii studenți ai universităților din România. Încercăm să-i pregătim la matematică și la română. În fiecare zi a săptămânii, chiar sâmbăta începând de acum. Am zis că este ultima perioadă și copiii au nevoie de mai multă pregătire și încercăm să venim în sprijinul lor. Sunt șapte profesori implicați, cinci la matematică și doi la limba română", a delarat Ștefan Ghimiși, prorector UCB.
Printre profesorii care fac astfel de meditații se numără: Viorica Ungureanu, Mădălina Buneci, Olimpia Pecingină și Carmen Bărbăcioru. Pot lua parte la orele de meditații chiar și elevii de la clasele a IX-a, X-a și a XI-a. "Trebuie doar să vină, programul este pe site, în fiecare zi. În general este după-amiaza tot la fel pentru a veni în sprijinul lor pentru că aveau ore de dimineață. Profesorii așteaptă în sală și sunt deschiși să le acorde asistență", a mai spus prorectorul UCB.
Examenul de bacalaureat începe în data de 13 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română-proba A.

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: