Elevii gorjeni nu scapă de supraveghere video la bacalaureat

Conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului anunţă că în această săptămână vor avea loc controale în toate unităţile de învăţământ în care se vor susţine examenele de finalizare a studiilor liceale şi gimnaziale pentru a verifica dacă există camere de supraveghere şi dacă acestea funcţionează. Asta înseamnă că nici în acest an nu vor lipsi din sălile de examen camerele de supraveghere. În comparaţie cu anul trecut, acestea vor fi poziţionate direct pe elevi, nu pe geamuri şi uşi.

Elevii gorjeni care vor susţine în această vară examenele de finalizare de studii nu vor scăpa de camerele de supraveghere. Vor avea parte de o strictă monitorizare video atât absolvenţii clasei a XII-a, care susţin examenul de bacalaureat, cât şi elevii care finalizează în acest an clasa a VIII-a şi susţin Evaluarea Naţională. Pentru cei de a VIII-a monitorizarea examenului cu camere de supraveghere este o premieră. „Camerele de supraveghere se menţin şi în acest an. La liceu există camere peste tot, iar la clasa a VIII-a dacă nu există la toate centrele până acum situaţia se va regla. Elevii din clasa a VIII-a vor susţine examenele la şcolile în care învaţă”, spune Justin Paralescu, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Supraveghere şi la probele de competenţă

Directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, Valeriu Drulă, spune că pentru examenul de bacalaureat din acest an a achiziţionat 21 de camere de supraveghere. La nivelul acestei instituţii de învăţământ vor fi amenajate 20 de săli de examen, având în vedere că peste 350 de elevi vor susţine examenul de bacalaureat aici. Mai mult decât atât, este posibil ca în acest an chiar şi probele de evaluare a competenţelor de comunicare sau digitale să fie monitorizate video. Directorii unităţilor de învăţământ sunt de acord cu introducerea camerelor de supraveghere la aceste examene, însă nu pentru foarte mult timp. spune Valeriu Drulă, directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc”. Cei de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu au la dispoziţie tot camerele din anul trecut. „Acest proces, de a-i supraveghea pe elevi cu camere la examen nu mi se pare neapărat un lucru rău. Ideea este că tot timpul trebuie să îţi faci treaba. Rezultatele din anul trecut nu au fost cu mult mai mici decât în anul precedent. Noi am cumpărat anul trecut zece camere şi am dotat cabinetul de Informatică cu ele”, susţine Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”.

CALENDAR

Conform calendarului, examenul de bacalaureat debutează în perioada 11-13 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi se finalizează pe 6 iulie, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: