Elevii, implicaţi într-un concurs despre Holocaust

Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a fost miercuri gazda unui concurs organizat în memoria victimelor Holocaustului. Participanţi au fost elevii de gimnaziu, dar și liceeni din tot județul. Copiii au făcut afișe reprezentative pentru tragedia vremii, folosind materiale care mai de care mai sugestive.

Concursul despre Holocaust a devenit deja o tradiție în rândul elevilor și Liceul Ecaterina Teodoroiu îl organizează deja de câțiva ani buni. Profesorii au rămas uimiţi de câtă implicare au dat dovadă elevii. ”Copiii sunt foarte implicaţi pentru că tema concursului este una aparte, sunt implicați în contextul în care din ce în ce mai puţini copii se apleacă spre istorie, spre știinţele umaniste sau spre a citi ori acest concurs presupune o bibliografie și un volum de muncă destul de ridicat. Proba practică a cuprins realizarea unor afişe, postere sau a unor articole de presă prin care trebuie să arate că noi nu am uitat ceea ce s-a întâmplat începând cu 1942, dar și mai devreme, cu Holocaustul”, a spus Marcela Mrejeru, profesor de istorie.
Pentru a-şi ilustra cât mai bine afișele despre Holocaust, copiii au folosit de la sârmă ghimpată până la imagini devastatoare din lagărele de execuţie. „Fiecare elev şi-a gândit lucrarea în așa fel încât să atragă atenţia asupra problematicii Holocaustului. Noi le-am pus la dispoziţie câteva materiale, iar lucrarea este creaţie proprie. Părerea mea este că elevii de la gimnaziu sunt mult mai inventivi cu privire la această problematică. Câştigătorii de la ambele secţiuni, gimnaziu şi liceu, vor merge la etapa naţională ce anul acesta se va desfăşura la Galați în luna iulie”, a spus Cristian Ciobanu, inspector şcolar istorie în cadrul ISJ Gorj. La concurs au participat în jur de 30 de elevi din județul Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: