Elevii liceului din Rovinari au strâns cartofi pentru familiile sărace

Profesorii şi elevii de la Grupul Şcolar Industrial Rovinari (GSI) s-au mobilizat luna trecută ca să strângă mai multe kilograme de cartofi pentru ajutorarea unor familii sărace din oraş. Totul s-a desfăşurat datorită programului “Săptămâna cartofului donat”, iniţiat de Ministerul Educaţiei în cadrul „Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară” (SNAC).

Inedita acţiune şi-a propus să-i sensibilizeze pe copii şi pe dascăli cu privire la dificultăţile materiale cu care se confruntă semenii lor mai puţin norocoşi. Maria Gridan, coordonatorul SNAC la nivelul şcolii spune că elevii s-au arătat foarte receptivi: „Iniţial, ni s-a spus ca fiecare elev trebuie să aducă câte un cartof, ceea ce ni s-a părut destul de amuzant. Însă copiii au înţeles imediat care este scopul campaniei şi au venit la şcoală cu câte un kg de cartofi”. În total, s-au arătat receptivi la această acţiune 140 de elevi de la 5 clase, coordonaţi de prof. diriginţi Mihaela Ţârcă, Maria Bănete, Mirabela Popescu, Valeria Roşcu, Adina Chiru şi Maria Bălaşa. Cele aproximativ 150 kg cartofi colectate vor merge la 4 familii sărace identificate tot de copii şi la Centrul de Plasament de tip familial nr. 1-2 din Rovinari. Este vorba de familii care nu altă sursă de venit decât alocaţia copiilor, astfel că acţiunea celor de la GSI a fost binevenită. Maria Gridan mai afirmă că o altă componentă a acţiunii a urmărit să-i apropie mai mult pe elevi de cei de vârsta lor: „Copiii trebuie să înveţe că cei nevoiaşi au nevoie de sprijinul lor, într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare şi responsabilitatea. Atunci când se mobilizează membrii unei întregi colectivităţi şi pun mână de la mână pentru a se implica într-o acţiune caritabilă, este imposibil să nu obţină rezultatele dorite”. Programul SNAC funcţionează încă din 2007, printr-o serie de proiecte care promovează voluntariatul în beneficiul societăţii incluzive.

Colinde şi cadouri pentru copiii din Centrul Incluziv

Pentru copiii aflaţi în Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Târgu-Jiu, Moş Crăciun a venit mai devreme. Acest lucru a fost posibil datorită unui parteneriat încheiat de mai multe instituţii de învăţământ din judeţ cu instituţia respectivă. Ieri a fost rândul celor de la GSI Rovinari să-i colinde pe copiii din centru. 25 de elevi îndrumaţi de dascălii lor au susţinut un program artistic, cu poezii, colinde, dar şi prezentarea unor obiceiuri de iarnă specifice altor ţări. De asemenea, aceştia au strâns bani pentru a face 40 de pachete pe care să le doneze micuţilor cu dificultăţi de învăţare şi să aducă astfel o rază de lumină pe chipurile lor.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: