Elevii și studenții, loviți la buzunar. Reacția lui Iordache!

Elevii și studenții care munceau part-time ca să câștige un ban în plus sunt cei mai afectați de măsura luată de guvern, de a supraimpozita acest tip de activitate. Asta susține senatorul Forța Dreptei Gorj, Ion Iordache.

“Ca să mai facă rost de bani pentru clientela politică, Guvernul a ajuns să suprataxeze munca și să calce în picioare Constituția României! Împreună cu colegii din Forța Dreptei am depus o solicitare la Avocatul Poporului prin care îi cerem ca, în temeiul prerogativelor sale legale, să atace la Curtea Constituțională Ordonanța Guvernului nr. 16/2022.

Din cauza acestei ordonanțe, românii care muncesc fără normă întreagă (contract de muncă cu 2,4,6 ore/zi) sunt obligați să plătească taxe la stat ca pentru un contract cu normă întreagă (exemplu: un elev care muncește în vacanță sau un student lucrează 2 ore/zi, câștigă 600 lei/lună și plătește la stat 900 lei/lună)”, a transmis senatorul de Gorj.

În cele patru zile, de când a intrat în vigoare OUG 16, peste 100.000 de contracte parțiale au fost desființate, adică peste 100.000 de români au rămas fără o sursă de venit, susține Iordache. “PSD-istule, nu ți-e rușine să taxezi un copil, care abia se întreține la studii, doar ca să ai tu bani să-ți plătești politrucii și combinațiile?”, a mai punctat Iordache.


 

Vizualizări: 1,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: