Centrul de Promovare Turistică, gata în două luni

Primăria Municipiului Târgu Jiu lucrează de zor la clădirea în care va funcționa în cel mult două luni Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) ”Constantin Brâncuși”. Investiția este una pe bani europeni și scopul centrului este acela de a promova Ansamblul Monumental ”Constantin Brâncuși” atât pe plan național cât și internațional.

Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu, a precizat joi că în prezent clădirea din strada Crișan este supusă unui amplu proces de renovare și compartimentare. ”Se fac lucrări de renovare și compartimentare, sperăm ca în două luni să terminăm. Clădirea a pus-o primăria la dispoziție pentru că ajunsese într-o stare jalnică. În această clădire vor fi mai multe spații, birouri, o sală de conferințe”, a spus Marius Ionescu. Săptămâna aceasta reprezentanții primăriei au depus documentația în vederea primirii certificatului de urbanism pentru amplasarea denumirii centrului. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va fi coordonat de primărie și scopul lui va fi acela de a promova, proteja, conserva și de punere în valoare a Ansamblului Monumental ”Constantin Brâncuși”.

Multe centre, puţină activitate

Proiectul se ridică la 600.000 de lei. De precizat ar mai fi faptul că primăria Târgu Jiu mai are în subordine și Centrul de Documentare şi Cercetare „Constantin Brâncuşi”, unitate ce funcţionează în Parcul Central. În parc se găseşte şi un Centru de Informare Turistică, unitate folosită ca spaţiu de prezentare a unor suveniruri pentru turişti, broşuri, dar şi prezentare a informaţiilor şi ofertelor turistice. Cu toate acestea, primăria Târgu Jiu motiva în anul 2012 importanța acestui centru prin faptul că ”la nivel de municipiu nu funcţionează un centru de informare turistică organizat astfel încât să răspundă în mod eficient nevoilor de informare şi documentare a turiştilor ce vizitează municipiul, precum şi tuturor persoanelor ce doresc să obţină informaţii legate de patrimoniul cultural cât şi de toate activităţile conexe serviciilor de turism, atât la nivel local, cât şi judeţean”.

ECHIPĂ

Cât privește echipa care va coordona acest centru, reprezentanții primăriei au spus că aceasta se va decide prin concurs după finalizarea investiției. Surse neoficiale au susținut mereu că în cărți pentru postul de director al acestui centru este Teodora Ciobanu însă primarul Florin Cârciumaru va trebui să-și ia gândul de la această variant, în condițiile în care Ciobanu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată, în calitate de director al Direcției de Asistență și Protecție Socială Târgu Jiu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: