Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, 43 de ani de la înfiinţare

43 de ani s-au scurs de la înfiinţarea Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. De-a lungul vremii nenumăraţi artişti s-au remarcat după ce au urmat cursurile acestei unităţi. Începând de luni, 15 iunie, vor debuta Zilele Şcolii Populare de Artă, aflate la cea de-a IV-a ediţie, manifestările având loc până în data de 18 iunie, inclusiv.

La teatrul de vară din Târgu Jiu vor avea loc fel de fel de manifestări pentru a marca Zile Şcolii Populare de Artă. „Luni, 15 iunie, vor avea loc expoziţii de pictură şi gorjenii se vor putea întâlni cu meşterii noştri populari la sediul şcolii pentru un workshop, pentru a viziona expoziţia acestora. La ora 15, la Muzeul Judeţean va avea loc expoziţia clasei de pictură de la Secţia externă Novaci, profesor coordonator Daciana Ungureanu. La ora 17 va avea loc expoziţia de pictură a secţiei din Târgu Jiu, profesor coordonator Loreta Nicolcea. Marţi, 16 iunie 2015, începând cu ora 17, la sediul şcolii va avea loc spectacolul de folclor susţinut de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă. În cadrul spectacolului vă veţi putea întâlni cu cei mai buni elevi ai şcolii, cu profesorii acestora şi cu formaţiile de dansuri de la secţiile externe”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Ziua de miercuri este dedicată muzicii clasice. Va avea loc un concert şi un spectacol de balet susţinut de elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, în colaborare cu Liceul de Arte „Constantin Brăilou”. Spectacolul va începe la orele 19, la Teatrul de Vară. În cadrul spectacolului cei prezenţi vor putea urmări o formulă restrânsă a orchestrei de cameră „Lyra Gorjului”. Joi, 18 iunie, va avea loc un spectacol de muzică uşoară, folk şi dans modern, cu începere de la ora 18, tot la teatrul de vară. Vor fi prezenţi elevii şcolii şi instructorii lor. Tot atunci, va susţine un microrecital şi folkistul Mircea Vintilă.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: