Elevii, transportaţi la şcoală cu rable sau deloc

Situaţie tristă în judeţul Gorj la început de an. Elevii care vor merge luni în clasa I nu vor uita această zi pentru că vor parcurge pe jos câţiva kilometri pentru că, în unele localităţi, nu sunt microbuze. Sunt şi comune unde sunt mijloace de transport, dar în stare avansată de degradare. Alţii, au microbuze nou-nouţe, dar nu au şoferi. 

Elevii din Căpreni merg la şcoală cu microbuz vechi, care are şasiul rupt. “Avem două microbuze şcolare foarte vechi, iar unul dintre acestea a fost refuzat la revizia tehnică din cauză că are şasiul rupt şi alte defecţiuni care nu mai pot fi remediate. Cu toate acestea, zilnic peste 70 de copii vor circula cu acest microbuz deoarece nu există altă posibilitate de a le asigura transportul. Încercăm să rezolvăm cât mai repede această situaţie pentru că efectiv cu acel microbuz nu se mai poate circula pe drumurile publice. În acest sens, am făcut adrese atât la minister cât şi la Consiliul Judeţean, însă până acum nu s-a rezolvat absolut nimic. Mai mult de o săptămână, două nu se va mai putea circula cu el pentru că o să ne sară părinţii în cap. De câţiva ani încercăm să obţinem cel puţin un microbuz şcolar nou, însă de fiecare dată acestea sunt repartizate acolo unde nu sunt probleme”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

“După ce avem probleme cu starea de funcţionare a microbuzelor şcolare, acum colac peste pupăză, şoferul şi-a depus cererea de pensionare. Deocamdată nu am aprobat-o deoarece nu voi mai putea face angajări, însă nu voi putea amâna semnarea documentelor mai mult de două săptămâni. Aşa că vom rămâne şi fără şofer”, a mai precizat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

La Prigoria, reparaţia microbuzului şcolar a costat aproximativ 60 de milioane de lei vechi. “Microbuzul şcolar este foarte vechi. Este primul microbuz de acest gen adus în Gorj. I-am făcut o reparaţie capitală care ne-a costat în jur de 50-60 de milioane de lei vechi. Am fost nevoiţi să-l reparăm deoarece este folosit zilnic de circa 300 de elevi”, a declarat Emil Răgman, primarul comunei Prigoria.

Când e una, nu e alta

Primarii din comunele unde microbuzele şcolare sunt în stare bună de funcţionare se confruntă cu o altă problemă şi anume lipsa şoferilor. Majoritatea edililor locali au renunţat la şoferi după ce Guvernul a cerut restructurarea posturilor. În această situaţie se află comunele Slivileşti, Brăneşti, Godineşti, Leleşti, Alimpeşti etc.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: