Elevii, trimişi acasă la cea mai mică răceală

Zeci de elevi cu afecţiuni respiratorii au fost trimişi acasă de către profesori. Acestora le este teamă că va fi declanşată o epidemie de gripă.

Virusul AH1N1 a creat panică în rândul profesorilor gorjeni. După ce mai multe şcoli din ţară au fost închise în urma diagnosticării unor elevi cu gripa porcină, dascălii gorjeni trimit la medic toţi elevii care tuşesc, au febră, dureri de gât şi secreţii nazale apoase.

„Ieri am trimis 14 copii acasă“

Conducerile unităţilor de învăţământ au pus la dispoziţia elevilor săpun lichid pentru ca aceştia să poată respecta una dintre măsurile de prevenire a infestării cu virusul AH1N1. Toate cazurile de infecţii respiratorii au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică Gorj şi Sanepid. „În urma ultimelor recomandărilor de la Direcţia de Sănătate Publică, în fiecare zi se trece prin clase şi se văd copiii care sunt cu viroze, sunt aduşi la cabinet, consultaţi şi scoşi din colectivitate pentru două sau trei zile. Ieri am trimis 14 elevi acasă unde trebuie să stea izolaţi câteva zile. Panica este foarte mare pentru că aud la televizor că s-au închis şcoli în Iaşi şi în Bucureşti şi dacă îţi curge puţin nasul şi tuşeşti de două ori gata ai gripă porcină“, a declarat Rozeta Popescu, medic cabinet şcolar liceul „Henri Coandă Târgu Jiu.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: