Emoţii pentru echipele din Liga 2, nu şi pentru Pandurii

Primele clasate din Liga 2 dar şi celelalte echipe aflate în lupta pentru promovare au mari emoţii pentru că acest sezon ar putea fi îngheţat şi nici o echipă nu ar promova. Poate singura echipă fără emoţii ar fi Pandurii, care nu ar mai retrograda. Urmând modelul campionatelor deja îngheţate, federaţia din România ar putea să nu mai desemneze echipele promovate dar nici să nu mai retrogradeze nici o echipă.

Federația de Fotbal a Țărilor de Jos, noua denumire oficială a Olandei începând cu 1 ianuarie 2020, a decis, vineri,  24 aprilie, înghețarea tuturor competițiilor fotbalistice din acest sezon. Eredivisie, prima ligă, a fost oprită după 25 de etape disputate în întregime dintr-un total de 34, fără a fi declarată o campioană și fără a exista retrogradate sau nou-promovate din liga secundă. Decizia a aparținut exclusiv conducătorilor federației și vine după ce, marți seară, premierul Mark Rutte anunțase că toate evenimentele sportive sunt interzise până la data de 1 septembrie, din cauza situației generate de pandemia COVID-19.

În România, unde președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență se va încheia la data de 15 mai, acest scenariu nu este luat în calcul momentan de FRF, însă, chiar și așa, decizia luată în Țările de Jos poate fi luat ca exemplu și cu siguranță dă frisoane primelor clasate din Liga 2, cât și Liga 3. O îngheţare a sezonului ar însemna că nimeni nu va promova şi nu va retrograda nici o echipă.

În România, în play-off-ul Ligii 1, prima clasată este CFR Cluj (30 puncte), urmată de FCSB și U Craiova (ambele cu 26 de puncte). În play-out, pe locul de baraj de menținere este Academica Clinceni (14 puncte), iar pe pozițiile direct retrogradabile sunt Chindia Târgoviște (14 puncte) și FC Voluntari (12 puncte).

În Liga 2, pe locurile direct promovabile se află UTA Arad (50 puncte) și CS Mioveni (39 puncte), iar pe poziția de baraj de promovare este Turris Oltul Turnu Măgurele (39 puncte). Imediat dedesubt sunt Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești (ambele cu 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus București (ambele cu 37 de puncte). Pe locurile rămase retrogradabile sunt Concordia Chiajna (24 puncte), FK Csikszereda (22 puncte) și Pandurii Târgu Jiu (8 puncte).

În Liga 3, poziția de lider în cele cinci serii, adică locurile de pe care de promovează la finalul unui sezon normal, sunt ocupate de Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, Progresul Spartac, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: