Energia Rovinari e în Final Four!

Energia Rovinari reuşeşete o participare istorică în Final Four în Cupa României chiar în primul sezon de primă ligă. Echipa din Târgu Jiu, care a fost revelaţia acestui sezon în turul sezonului regulat al campionatului naţional de baschet masculin, reuşeşte să fie şi revelaţia Cupei României. Calificată în sferturile de finală ale Cupei României, Energia a reuşit aseară calificarea în careul de aşi după ce a a eliminat din competiţie pe Elba Timişoara. Scorul general al întâlnirilor dintre cele două formaţii a fost de 170 la 161, Energia adjudecându-şi victoria în ambele meciuri.

Rămaşi la Timişoara după ce au jucat duminică tot acolo şi în campionat, fiind învinşi de Elba, gorjenii au reuşit să pregătească mult mai bine acest meci din Cupa României şi au obţinut chiar victoria deşi puteau să se califice şi în caz de înfrângere la o diferenţă mai mică de şapte puncte având avantajul victoriei din meciul tur de la Târgu Jiu. Baschetbaliştii de la Energia au demonstrat de această dată că înfrângerea din campionat în faţa celor de la Elba a fost un accident la care şi.au adus o mare contribuţie şi arbitrii acelei partide, după cum declarase preşedintele Dan Cumpănaşu.

Aseară, la Timişoara, antrenorul Theo Evans a trimis pe teren în prima parte a meciului următoarea formulă de echipă: Darby, Troupe, Jackson, Popescu, Trim, de cealaltă parte, timişorenii începând cu Dzambic, Vasojevic, Markovic, Pesic, Păltinişanu. După primul minut de joc scorul era egal 2-2, Bogdan popescu fiind primul marcator al Energiei. Gazdele au preluat conducerea pe tabelă în minutul trei, scor 9-6, iar după cinci minute de joc conduceau deja cu 13-9. După doar două minute de joc însă Energia ia un avantaj de două puncte, scor 15-17, iar până la finalul primului sfert scorul a devenit 17-23. În sfertul doi Timişoara revine la conducere, scor 26-25 în minutul 14 pentru ca în minutul 18 să conducă la zece puncte avans, scor 40-30 după ce Vasojevic a înscris prin slamdunk. La scorul de 45- 39 la pauză, Elba Timişoara era deja calificată pentru Final Four dar ceea ce a urmat a fist un joc de intarct.

Oaspeţii de la Energia au început mai bine repriza a doua şi au egalat în doar patru minute scorul fiind 53-53 în minutul 24. Două minute mai târziu oaspeţii erau deja în avantaj şi Elba pierdea printre degete calificarea în cupă, pe finalul sfertului timişorenii revenind pentru scurt timp la conducerfe, scor 62-58 în minutul 28 dar scorul după sfertul trei fiind favorabil tot gorjenilor, scor 62-63.

Sfertul patru a fost decisiv şi a fost adjudecat de elvii lui Evans care au avut emoţii în primele minute de joc dar au revenit pe parcurs, în minutul 3 scorul fiind 68-69 iar în minutul 35, 70-74. Cu un minut înainte de finalul partidei Energia avea un avantaj de trei puncte, scor 80-83 pentru ca la final scorul să fie de 84-86. Echipa din Târgu Jiu se întoarce astăzi acasă cu un bilanţ pozitiv din Banat chiar dacă a pierdut meciul din campionat, calificarea în Final Four fiind destul de importantă pentru o nou-promovată.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: