Energia a ratat calificarea, antrenorul anunţă reduceri de salarii

Finalista de anul trecut a Cupei României, Energia Târgu-Jiu, a ieşit din competiţie încă din primul tur. Echipa pregătită de Aihan Omer s-a impus la Târgu Jiu, în faza optimilor de finală, cu scorul de 30-24. Antrenorul Energiei, Bozo Rudic, a declarat că s-a simţit umilit de faptul că în ultimele minute spectatorii au părăsit sala. El a ameninţat că va aplica amenzi jucătorilor în sensul reducerii salariilor.

Energia Târgu-Jiu a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a pierdut, pe teren propriu, în faţa echipei Dunărea Călăraşi. Dacă în campionat, Dunărea a smuls în extremis un egal la Târgu Jiu, de această dată formaţia oaspete a avut un final de meci fără emoţii.

Energia a început bine partida şi după primele cinci minute elevii lui Bozo Rudic aveau 3-1 pe tabelă, dar finalul primei reprize a fost unul extrem de încins, cu mulţi nervi în teren şi pe băncile de rezerve, cu eliminări în ambele tabere, dar şi cu un 7 m apărat de Alex Bucătaru. Prima parte a meciului s-a încheiat la egalitate, 13-13.

Le ia din bani

Repriza secundă a început cu o altă intervenţie de excepţie a lui Şelaru şi cu Dejan Pralica la finalizare pentru 15-14. De notat, în minutul 40, revenirea cu gol a lui Bogdan Mănescu. Jucătorul Energiei a fost trimis în teren de Bozo Rudic pentru a executa un 7m. Mănescu a executat foarte bine şi Energia trecea în avantaj, scor 18-17. În minutul 44, Ionuţ Nistor înscria pentru 21-20. A fost ultima dată în meci când Energia a condus pe tabelă. Ultimul sfert de oră din meci a aparţinut în totalitate grupării din Călăraşi. Oaspeţii au marcat de 10 ori, în timp ce Energia a mai punctat doar de 3 ori! Cu un parţial de 10-3 în ultimele 15 minute, Dunărea Călărași și-a asigurat victoria şi calificarea în runda următoare după un 30-24 în faţa Energiei. “A fost un dezastru pentru noi. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Dacă este să pierzi, nu este o problemă că pierzi, problema este modul în care pierzi meciul. Sunt dezamăgit foarte tare”, a declarat antrenorul Bozo Rudic. Tehnicianul a mai spus că se simte păcălit de unii jucători. „Am văzut oameni plecând din sală, iar mie îmi venea să intru în parchet. Mi-a fost ruşine. Poate şi eu am greşit. Eu întotdeauna protejez jucătorii, consider că sunt ca şi copiii mei, dar am văzut că unii m-au păcălit, nu au caracter. Le dai un deget şi ei îţi iau toată mâna. Am vorbit deja cu jucătorii. I-am anunţat că voi lua nişte măsuri. Poate vor fi şi amenzi, în funcţie de regulamentul de ordine interioară al clubului. Nu cred că vor pleca jucători, dar vom da amenzi şi vom umbla la salarii”.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: