Energia a scăpat victoria printre degete la Mureș !

Cât de aproape au fost să mai dea o lovitură! Baschetbaliștii Energiei au fost cât pe aci să câștige și la Mureș. Au condus chiar și la 20 de puncte diferență dar s-au înecat la mal. Gazdele au revenit senzațional în ultimul sfert și s-au impus la limită cu 84 la 82.

 

BC Târgu Mureș – Energia Rovinari 84-82 (17-23,18-27,22-18,27-14).

Principali marcatori: Mureș – Stănescu (18), Cooley (17), Watson (13) / Energia – Darby (21), Nikolic (17), Kabengele (14).

 

Atât de aproape de o nouă surpriză

Energia s-a specializat serios pe meciurile jucate afară. Jucătorii lui Nikolic sperau să repete și la Târgu Mureș scenariul câștigător din precedentele 3 deplasări, Cluj, Otopeni și Pitești. Și primele scene le-au ieșit perfect. Darby și compania au început în forță și i-au luat prin surprindere pe mureșenii care visau la un loc pe podium după meciul de vineri. Gorjenii aveau deja 6 puncte avans după primul sfert iar diferența a căpătat apoi proporții nebănuite. S-a ajuns la o diferență maximă de 20 de puncte, scor 25 la 45 dar până la pauză gazdele au mai redus din handicap, scor 35 la 50. Energia n-a mai avut același suflu și după pauză. Sfertul 3 a fost al gazdelor care n-au reușit să recupereze însă decât 4 puncte. Energia intra astfel în ultimele 10 minute cu un avans aparent confortabil de 11 puncte. Nimeni nu se aștepta însă la coșmarul ce avea să urmeze. Gorjenii au început să gâfâie și n-au mai avut replică la jocul bun al gazdelor împinși de la spate și de un public frenetic. Cooley și Watson au readus Mureșul în joc și au preluat conducerea cu 77 la 74. Energia a revenit, a condus din nou cu 82 la 79 dar finalul a fost al gazdelor. La 84-82 pentru mureșeni Kabengele a pierdut ușor posesia iar Energia nu a mai avut timp decât pentru o aruncare de la mare distanță, ratată însă de Darby. Un final trist pentru o echipă ce nu ar fi trebuit să se piardă așa cu firea în ultimul sfert.

 

Rămân în afara playoffului

Eșecul de la Mureș a fost al șaptelea din acest sezon pentru Energia care rămâne abonată la locul 9. Adică primul din afara celor care asigură prezența în playoff. Între Energia și echipele din față, adică CSM București și Asesoft s-a creat o distanță de 2 victorii, plutonul primei ligi părând împărțit în 2 grupuri acum. Energia mai are un singur joc în acest an și pare să fie unul de antrenament. La Târgu Jiu va sosi miercuri cea mai slabă echipă din campionat, Poli Iași, echipă ce are 14 eșecuri pe linie în acest sezon. Indiferent de rezultatul cu Iași, Energia va intra în pauza de iarnă din afara playoffului iar Nikolic va trebui să gândească foarte bine strategia pentru retur.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: