Energia are jucători şi la naţionala de baschet

Singurul jucător al Energiei Rovinari care lipseşte din cantonamentul formaţiei gorjene de la Cheile Buţii este Andrei Căpuşan. Baschetbalistul a fost convocat la echipa naţională care participă în această lună la o serie de meciuri din preliminariile EuroBaschet 2011, Divizia B. Jucătorul Energiei a jucat în ambele partide ale naţionalei masculine din această campanie, reuşind să înscrie de 11 ori. <

Andrei Căpuşan a debutat cu dreptul la naţională acesta evoluând în ambele partide cu Suedia şi Albania, meciuri încheiate cu victorii ale selecţionatei României. Pe data de 11 august România a învins Suedia cu scorul de 70-54 (19-14, 16-13, 20-15, 15-12) într-un joc disputat de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj iar sâmbătă 14 august reprezentativa României s-a impus cu 93-74 în faţa Albaniei într-un meci disputat la Tirana.

Căpuşan a înscris de 11 ori

Baschetbalistul gorjenilor a avut o evoluţie bună în primul meci cu Suedia chiar dacă nu a fost titular, el fiind decisiv în apărarea gazdelor şi reuşind zece recuperări şi patru puncte înscrise. În cel de-al doilea meci al acestei campanii, Căpuşan a contribuit cu şapte puncte la victoria de la Tirana în faţa reprezentativei Albaniei, România impunându-se cu scorul de 93-74. Pe lângă cele şapte puncte reuşite, jucătorul Energiei a reuşit şi două intercepţii fiind apreciat de antrenorul american  Carl John Neumann care se află la a doua victorie consecutiva la conducerea tricolorilor. Andrei Căpuşan va rămâne în programul naţionalei până pe data de 21 de august, urmând să intre în programul de pregătire al celor de la Energia Rovinari după revenirea echipei din stagiul de la Cheile Buţii.

România joacă mâine cu Azerbaidjan

Următorul meci al tricolorilor estre programat mâine, la Timişoara, împotriva Azerbaidjanului si va transmis in direct de TVR3, de la ora 18:00. România face parte din Grupa B alături de Albania, Azerbaidjan şi Belarus, ultimul meci al acestei campanii fiind programat pe data de 21 august cu Belarusul la Minsk. Noua campanie de calificare în primul eşalon european va fi ultima de acest fel, având în vedere că FIBA Europe a anunţat că pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fără două divizii valorice, după ce numărul echipelor participante a fost mărit de la 16 la 24. Câştigătoarea fiecăreia din cele trei grupe, plus echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund, vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmând să promoveze în Divizia A valorică.

Clasamentul Grupei B


1. România  4 p
2. Azerbaidjan 4p
3. Belarus 4p
4. Suedia 3p
5. Albania 3p

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: