Energia caută surpriza în Cupă

Energia e gata să furnizeze o surpriză de proporții în Cupa României. Elevii sârbului Nikolic trebuie să răstoarne un deficit de numai 2 puncte în manșa retur contra multiplei campioane Asesoft Ploiești. Nikolic încearcă să nu-și facă totuși iluzii și să nu pună presiune pe elevii săi. ”Asesoft e favorită clar”, spune sârbul.

După 76 la 78 în tur la Brazi, Energia joacă în această seară de la ora 19 pe teren propriu în încercarea de a trece de primul tur al Cupei. Sezonul trecut, gorjenii au fost eliminați în aceeași fază tot de Asesoft și vor acum revanșa.

Afară cu giganții din Cupă -

Energia are două atuuri înaintea jocului care decide echipa calificată mai departe. Unul e publicul care cu siguranță va umple sala la refuz după 5 luni fără meci oficial de baschet. Celălalt, dorința de revanșă a gorjenilor după eliminarea de anul trecut. Din păcate însă, toate celălalte atuuri sunt de partea ploieștenilor. ” Cred ca este foarte bine ca jucam acest meci cu Asesoft acasa, o echipa care nu mai are nevoie de prezentareCalificarea se joaca la Tg-Jiu. Cred ca este un avantaj foarte mare ca meciul se joaca aici, pentru ca atmosfera creata de public este extraordinara. Noi am scos un rezultat bun la ei, in tur, dar Asesoft este Asesoft, nu trebuie sa spunem ca deja i-am scos din cupa. Nu cred in procente, dar Asesoft este favorita”, spune antrenorul Nikolic care l-a desemnat ca nou căpitan după plecarea lui Porter Troupe, pe Viorel Mocanu. ”Nu cred ca este o presiune pentru mine, dar din aceasta postura voi incerca sa imi ajut echipa si pe unii coechipieri mai tineri, mai putin experimentati. Putem sa batem Asesoft-ul la 10-15 puncte dar putem pierde si la 30 de puncte. Asesoft este favorita, dar noi vrem sa facem un meci foarte bun. Sper sa si reusim, depinde doar de noi”, spune și Mocanu.

Joacă și handbaliștii acasă

Și ”frații” de la handbal din clubul Energia au meci acasă în acest sfârșit de săptămână. Elevii lui Andrieș se duelează sâmbătă de la 17.30 cu CSM Satu Mare, echipă pe care sunt obligați s-o învingă. ”Sambata, cu Satu Mare, avem un meci greu, pe care trebuie neaparat sa il castigam. Satu Mare este o echipa buna, a avut o victorie in deplasare. Publicul a fost mereu langa noi, dar am fost surprins sa vad ca, in acest sezon ,nu a fost prea numeros. Speram ca, odata cu rezultatele bune, sa fie din nou sala plina”, spune interul Ionuț Mazilu, completat de Andrei Enache: ”Urmeaza doua-trei jocuri foarte importante pentru noi, inclusiv cu CSM Satu Mare, pe care vrem sa le castigam. Ne pregatim pentru asta si suntem convinsi ca o vom face. Echipa din Satu Mare este destul de periculoasa. Am jucat cu ei un meci amical si i-am invins categoric, dar nu cred ca seamana un meci amical cu unul oficial, de campionat. E greu sa jucam cu sala mai mult goala decat plina, dar asta e! Macar celor care vor veni sa ne sustina sa le oferim un spectacol placut.”

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: