Energia face demersuri să ridice suspendarea lui Giotoiu

Energia mai are un pivot în lot şi acela are acum probleme şi nu va putea fi folosit la meciul cu Steaua din prima etapă a returului. Pentru un conflict cu un adversar pe teren a primit cartonaş roşu la meciul cu CSM Bucureşti şi a fost eliminat, iar Comisia de Disciplina l-a amendat dar l-a şi suspendat o etapă. Oficialii clubului consideră că fapta jucătorului nu trebuia sancţionată cu suspendare şi l-au sfătuit deja ieri să depună un memoriu pentru a se revizui această suspendare.

Pivotul echipei Energia Pandurii a primit o etapă de suspendare şi o amendă de 300 de lei în urma eliminării de la meciul cu CSM Bucureşti. Giotoiu va rata astfel meciul cu Steaua din prima etapă a returului, partidă programată pe data de 26 februarie. Antrenorul Energiei, Liviu Andrieş, nu este de acord cu decizia luată şi a precizat că jucătorul va face recurs la această suspendare pentru că în cazuri similare s-a aplicat altor jucători doar sancţiunea cu amendă. „Jucătorul va face un recurs la Comisia de Disciplină şi îl va trimite pentru a se viziona acea fază a eliminării şi eventual să se revină asupra deciziei. Nu e normal ca Giotoiu să primească această etapă de suspendare şi sper să se anuleze şi să îl avem alături de noi în următoarea etapă la meciul cu Steaua”, a precizat tehnicianul care consideră că pivotul nu merită suspendarea deoarece doar a protestat, pentru fapta sa fiind prevăzută doar o amendă. Ieri a sosit la club şi decizia de suspendare dar şi o amendă de trei milioane de lei vechi. Andrieş spune că e bine să plece de la jucător acest recurs care, bineînţeles, va avea şi susţinerea conducerii Energiei. „Eu zic că am avea sorţi de izbândă deşi ţinând cont de ce s-a întâmplat iarna aceasta la noi, de libertatea care e la federaţie, la memoriile făcute de jucătorii de la noi nu se ştie. Dar încercarea moarte nu are şi poate vom avea câştig de cauză”, a mai spus ieri Andrieş care ştie că au mai fost cazuri similare şi s-au soluţionat favorabil.

Singurii câştigători sunt steliştii

Meciul respectiv se poate urmări pe DVD şi comisia poate reveni asupra deciziei iniţiale: „Dacă se întâmplă ceva de acest gen comisia are obligaţia să vizioneze acest joc şi să nu rămână la ce spun arbitrii. Arbitri sunt suverani în meci dar sunt oameni şi sunt predispuşi la greşeli şi trebuie luată decizia corectă”. 

Preşedintele secţie de handbal a Energiei merge mai departe şi speculează faptul că poate fi vorba de un interes al celor de la Steaua care nu ar dori ca Giotoiu să joace în meciul contra formaţiei bucureştene, ştiute fiind antecedentele celor de la Steaua în astfel de fapte şi „trecerea” pe care o au steliştii la federaţie. Cert e că în situaţia actuală, cu lotul subţire al echipei locale de handbal, prezenţa lui Giotoiu este necesară la un joc cum este cel cu Steaua.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: