Energia, în ritm perfect de victorii

Energia se ridică sus, sus, sus! Echipa antrenată de Liviu Andrieș a ajuns la a patra victoria la rând după 31 la 25 cu Universitatea Cluj. Cel puțin până la meciul celor de la Odorhei de miercuri, Energia a urcat pe locul 3, în spatele Constanței și moldovenilor de la Știința Bacău.

Energia Pandurii Târgu Jiu – U Transilvania Cluj 31-25 (17-13)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 700

Principali marcatori: Energia - Apolzan (10), Asoltanei (8) / U Cluj - Bondar (6), Lazăr (5), Burcă (5).

Echipele mari câștigă și când joacă mai puțin spectaculos. Energia și-a dozat forțele în fața Clujului și chiar a avut perioade de joc în care a gâfâit serios. Totul s-a reglat însă în repriza a doua iar gorjenii pot iar să viseze frumos după 5 victorii din primele 7 etape.

Un pic de chin, de suferință...

Dar totul e bine când se termină cu bine nu- Trupa lui Andrieș nu a jucat deloc grozav contra ardelenilor. În prima repriză a avut chiar un interval de 10 minute în care a marcat doar 2 goluri! Profitând și de greșelile clujenilor, gorjenii au exploatat la maxim perioadele faste și s-au desprins suficient pe tabelă. Portarul Dragomir a prins iar una din zilele sale bune cu 17 intervenții, apărarea și-a făcut treaba în momentele importante iar extremele Apolzan și Asoltanei au fost de neoprit. Au înscris împreună nu mai puțin de 18 goluri! ”Meci greu! Mă aşteptam să fie așa.Am început mai greu, dar am găsit soluţia salvatoare. Am schimbat sistemul de apărare şi acest lucru i-a deranjat vizibil, iar noi am revenit în joc. Băieţii au avut o evoluţie foarte bună, mai ales in apărare şi se vede că începem să devenim o echipă. O echipă aşa cum mi-o doresc eu, cu o apărare foarte agresivă şi o fază a doua "mortală. Nu am avut căderi în timpul jocului, ci mai degrabă greşeli de finalizare, dar este bine că am câştigat meciul”, a răsuflat ușurat la final Andrieș. ”Istoria acestui meci s-a scris când am avut superioritate numerică în prima repriză, prin minutul 15. Nu am ştiut să speculăm, ne-am grăbit. Practic noi nu am contat decât primele 20 de minute, după care nu am mai făcut faţă jocului celor de la Tg-Jiu şi ţin să-i felicit pentru această victorie. Energia are o echipă bună, o echipă sudată, cu o omogenizare foarte bună şi nu este o surpriză. S-a văzut încă din meciurile de pregătire din acestă vară că Energia poate să pună probleme oricărei echipe din acest campionat”, a spus și antrenorul de la Cluj, Constantin Ștefan.

Au ajuns pe podium!

În urma acestei victorii, Energia s-a cocoțat pentru cel puțin 3 zile până pe locul 3. Până la meciul Odorheiului de miercuri, gorjenii își amintesc de situația de acum 2 sezoane când erau a treia forță după Constanța și Reșița. ”Secretul acestor patru victorii la rând constă în foarte multă muncă, multă disciplină şi seriozitate la antrenamente. Noi ne pregătim pentru victorii, o luăm pas cu pas, ca să rămânem acolo în plutonul fruntaş la finalul campionatului, aşa ca să le dăm o palmă unora, care nu au crezut în noi. Noi am vrea să terminăm în primele cinci, dar dacă vom termina pe şase sau şapte, rămâne de văzut, tragem linie la final şi vedem”, a spus și ”creierul” echipei, Andrei Enache.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: