Energia joacă două meciuri în trei zile

Baschetbaliştii de la Energia au parte de un program mai încărcat pe finalul sezonului regulat din care mai sunt de jucat două etape. Totuşi Energia va juca trei meciuri în ultimele două săptămâni, azi având  programată restanţa cu Atlasib Sibiu. Jucătorii s-au deplasat de ieri spre Sibiu, iar după meciul din această seară vor pleca la Cluj pentru jocul de vineri cu U Mobitelco. Antrenorul Theo Evans consideră că echipa sa are de disputat două meciuri dificile şi îi va fi greu să se impună.

Sala Transilvania din Sibiu găzduieşte azi confruntarea dintre CSU Atlassib Sibiu şi Energia Rovinari. Partida contează pentru etapa a 24-a şi aduce faţă în faţă formaţiile clasate pe locurile 5, respectiv 7. Gruparea ardeleană are o linie de clasament cu 17 victorii şi 8 înfrângeri, iar adversarul din Târgu Jiu  are 15 succese şi 10 eşecuri adunate la primul sezon în Divizia A. Meciul ar fi trebuit să se desfăşoare pe data de 7 martie, dar Sala Transilvania a fost ocupată cu ocazia meciului de tenis dintre România şi Rusia, contând pentru primul tur al actualei ediţii de Cupa Davis. Cele două echipe se vor întâlni pentru a patra oară în acest sezon, după ce formaţia din Târgu Jiu a câştigat meciul de la Târgu Jiu din turul întâi al Cupei României dar şi meciul din turul campionatului.

Înaintea plecării spre Sibiu, Evans a apreciat că ambele partide sunt importante dar şi dificile pentru că ambele echipe au suporteri numeroşi: „Avem două jocuri importante cu Sibiu şi Cluj, ambele foarte grele. Primul, cel cu Sibiu va fi greu în condiţiile în care gazdele au mulţi suporteri care o să-i susţină pe tot parcursul jocului şi o să creeze presiune. Dacă o să câştigăm ambele partide, o să terminăm în primele patru echipe. Dacă o să le pierdem şi o să câştigăm acasă cu Târgovişte, o să terminăm pe locul şapte.” Pentru turneul de play-off, antrenorul Evans nu are preferinţe, dar a calculat deja cu cine ar putea juca echipa sa: „Nu am o echipă favorită, însă, dacă o să terminăm pe locul şapte, o să jucăm cu Timişoara, iar pe şase, cu Cluj, o echipă bună pe care am fost aproape să o batem acasă, pe cinci cu Braşov, o echipă bună pe care am bătut-o acasă la un punct şi ne-au bătut la ei tot la un punct.” Evans ştie la fel de clar cu cine nu vrea să joace iar aici se găseşte campioana Asesoft: „Oricine îşi doreşte să nu joace cu Asesoft. Toate echipele de la locul doi în jos se bat între ele. Nu este nici o tactică să terminăm pe locul şapte şi să jucăm cu o echipă mai accesibilă. Nu am face aşa ceva şi nu o să ne ajute cu nimic dacă o să pierdem cele două jocuri din deplasare. Nu contează pe ce loc terminăm, cu cine jucăm, ci doar ce jucăm.”

Chiar dacă are jocuri dificile Evans crede că echipa sa are şanse şi la Sibiu şi la Cluj: „Sunt încrezător în şansele noastre. O să fie greu în deplasare, ambele jocuri sunt foarte grele. Cu Sibiu avem şanse, suntem cam de aceeaşi valoare, avem acelaşi stil de joc, aşa că putem câştiga. Darby sperăm să revină până la play-off, deoarece este o pierdere foarte mare pentru echipă. Trebuie să ne obişnuim să jucăm fără el. Nu se ştie cât va dura recuperarea lui, când îşi va scoate ghipsul. Oricum, doar medicul va decide dacă poate să joace sau nu. Nu ne-am învăţat încă să jucăm fără Darby şi asta s-a văzut şi în meciul trecut, cel de la Dinamo. Din păcate, acum noi trebuie să jucăm cu ce avem pe bancă. Nu avem timp să ne plângem, trebuie doar să jucăm.”

După jocul din această seară baschetabaliştii vor pleca spre Cluj, având după doar o zi de odihnă de jucat un meci la fel de dificil cu Mobitelco.

Se pregătesc şi de All Star

Baschetabaliştii se pregătesc în paralel şi pentru competiţiile care vor urma, fiind implicaţi şi în All Stars dar şi în finala Cupei României. „Va fi o perioadă extrem de importantă pentru noi, un program extrem de dificil. Urmează „All star game”, apoi  „Final Four” şi după aceea, „Play-off”. Toate la o diferenţă de timp foarte mică între ele. Deci nu vom aveam deloc vreme să ne pregătim special pentru fiecare dintre aceste evenimente. Aşa că e normal să fie ceva foarte dificil din cauza programării pentru că, din păcate, nu noi am făcut acest program. Dar noi va trebui să mergem mai departe şi să jucăm, nu să încercăm să căutăm scuze deoarece nu ne ajută deloc. Şi când vor veni meciurile, trebuie să jucăm cât putem de bine în fiecare dintre ele” a explicat antrenorul Theo Evans.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: