Energia nu a avut nici o şansă în faţa campioanei Asesoft

Ultimul joc din turul acestui sezon regulat a constituit pentru Energia Rovinari şi ultimul eşec din această primă parte a campionatului. Un tur foarte slab pentru echipa gorjeană care anul trecut a fost surpriza plăcută a campionatului dar acum a devenit o decepţie pentru iubitorii acestui sport din Gorj. Dacă favoriţii nu au strălucit nici măcar în meciurile câştigate acasă, suporterii baschetului s-au consolat cu faptul că au văzut la Târgu Jiu cele mai bune echipe de baschet din divizia A şi au mai avut parte pe alocuri şi de spectacol.

Energia a pierdut sâmbătă seară ultimul meci al acestui tur de campionat, campioana României, Asesoft Ploieşti, obţinând victoria cu scorul de 86-63. Echipa lui Theo Evans nu a contat prea mult la acest joc fiind dominată de oaspeţi în toate cele patru sferturi, scor 17-23, 10-22, 17-20 şi 19-21. Oaspeţii porneau ca favoriţi la acest meci deşi antrenorul Arnautovic a recunoscut că i-a fost teamă de acest joc şi de oboseala echipei sale mai ales, după meciurile din cupele europene: „Mie mi-e frică de ultimele meciuri, Europa ne oboseşte greu, e presiune prea mare acolo. Anul acesta sunt echipe mult mai bune faţă de anul trecut în divizia A. Dacă prinzi o zi slabă poţi să pierzi şi la Oradea şi la Steaua, pentru că au străini şi vin alţii tot mai buni în fiecare an.  Campionatul e lung şi mai e şi turneul play-off de aceea e foarte obositor campionatul”. Obosiţi sau nu de campionat şi cupe, ploieştenii nu au avut mari probleme în a se impune la Târgu Jiu deşi antrenorul Aranautovic nu a părut foarte mulţumit de evoluţia echipei sale care a părut deja în vacanţă după părere sa: „Eu am avut impresia că ei sunt cu capul la vacanţă sau acasă. Sunt mulţumit cu jocul echipei mele, dar nu sunt mulţumit de ultimele două minute când au intrat copii şi au pierdut nişte mingi incredibile, 16 mingi pierdute în tot meciul e cam mult, dar în rest sunt procentaje bune de două, trei puncte. Cam puţine libere, dar meciul a fost foarte ciudat. La final meciului, tehnicianul Energiei a declarat că adversarul din această etapă a fost unul prea puternic pentru echipa sa.

Au câştigat fără probleme

 „Asesoft e o echipă mult prea bună pentru noi,  o echipă mai tare ca Energia în toate compartimentele. Nu am avut nici o şansă în faţa lor după cum s-a văzut. Asta e diferenţa între o echipă cu un buget ca al celor de la Asesoft şi unul ca al nostru”, a precizat Evans care e destul de sceptic în privinţa participării la play-off: „Cu echipa aceasta nu avem nici o şansă la play-off şi suntem norocoşi că am obţinut şi cele cinci viitorii pe care le avem. Dacă nu am fi avut acest noroc am fi fost şi noi acum lângă SCM U Craiova, pe penultimul loc din clasament.”

Şi Arnautovic este de părere că Energia nu mai poate ajunge la play-off cu echipa actuală şi cu stilul de joc care l-a şocat pe tehnicianul ploieştenilor: „Sincer, cum joacă acum nu cred că prinde play-off-ul. Cu întăriri poate au ceva şanse. Mă aşteptam la un meci mai greu jucând acasă la ei dar am câştigat meciul uşor de aceea nu cred că au şanse la play-off. Nu pot să cred că o echipa ca Rovinari joacă tot meciul zonă, e incredibil, nu pot să cred. Anul trecut nu a jucat zonă deloc, acum joacă zonă tot meciul, e ceva ciudat. Forţează nişte şuturi de afară. Noi nu dăm atât de multe şuturi de trei puncte, nu jucăm aşa. E deschis, ne invită să aruncăm”.

Asesoft a câştigat fără a avea parte de probleme pe parcursul jocului de la Târgu Jiu revenind pe locul I la final de tur.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: