Energia Pandurii a câştigat turneul de la Cluj

Handbaliştii de la Energia Pandurii au câştigat în acest week-end turneul de meciuri amicale de la Cluj. Gorjenii au câştigat două dintre meciurile disputate la acest turneu în compania formaţiilor U Cluj şi Ştiinţa Bacău şi au pierdut meciul cu Poli Timişoara, clasându-se la finalul turneului pe prima poziţie, urmaţi de Poli Timişoara şi Ştiinţa Bacău. Evoluţia jucătorilor l-a mulţumit pe antrenorul Vasile Stângă, dar şi pe cei din conducerea clubului gorjean, care consideră că echipa este acum pe drumul cel bun. După acest prim turneu s-a renunţat la unul dintre jucătorii cu care echipa se afla în tratative, moldoveanul Pervanciuc.

Adversarii Energiei la acest turneu nu au fost dintre cei mai buni din Liga naţională, dar nici echipe de subsolul clasamentului. Chiar dacă echipa era cea mai puţin cotată cu şanse de a se impune în faţa acestora, echipa lui Vasile Stângă a confirmat ceea ce a reuşit constant în ultimii anii, că poate obţine rezultate foarte bune în meciurile amicale şi în perioadele de pregătire. Rămâne ca după acest turneu Energia să nu mai confirme şi ceea ce a urmat după turneele amicale încheiate cu victorii şi să piardă în meciurile oficiale din campionat.

Vasile Stângă precizase încă înainte de această deplasare de la Cluj că nu urmăreşte neapărat să aibă neapărat rezultate bune, ci să-şi verifice lotul. Echipa a jucat încă din prima zi două meciuri, neavând parte de prea mult timp de refacere între aceste partide. Astfel că, după victoria din primul meci cu echipa clujeană, echipa gorjeană a pierdut meciul cu Poli Timişoara. În cea de-a doua zi de turneu Energia a jucat cu ocupanta locului doi în campionat, Ştiinţa Bacău, care nu s-a bucurat de participarea celui mai bun jucător, Sandu Iacob, care e plecat cu naţionala la Campionatul Mondial din Croaţia. Echipa lui Vasile Stângă  a reuşit să se impună şi în acest joc, reuşind să câştige turneul cu două victorii şi o înfrângere.

Antrenorul Vasile Stângă crede că apărarea bună a dus la aceste rezultate, evidenţiindu-l mai ales pe Kosanovic: „Am jucat excelent şi am şi câştigat turneul deci suntem mulţumiţi. Am ratat foarte puţin şi se vede o schimbare radicală a echipei. Îl remarc în mod special pe Giotoiu, cel mai bun pivot de la acest turneu dar mai ales pe Kosanovic care a apărat foarte bine, cu Bacăul, în special, şi a scos toate contraatacurile. Şi Coelho este un mare câştig, un jucător inteligent care a dat randament şi pe inter şi ca centru. În ultimul meci a fost menajat din cauza oboselii. A jucat primele două meciuri atât faza de atac cât şi cea de apărare plus cantonamentul, el nefiind obişnuit cu ritmul acesta de pregătire. Kosanovic a fost senzaţional, a apărat ceva de groază”.

Tehnicianul a fost mulţumit de rezultate, dar nemulţumit de programul turneului şi de programarea a trei meciuri în 24 de ore: „Sunt mulţumit de ce am făcut la acest turneu, deşi nu ne-am propus să-l câştigăm, ci doar am vrut să-i văd la muncă. Am avut 3 meciuri în 24 ore şi asta a fost partea proastă a turneului. Toţi jucătorii au acuzat o oboseală, dar e bine că nu au fost accidentaţi”. Cel mai mare câştig este în opinia lui Vasile Stângă evoluţia bună alui Giotoiu, care a fost desemnat şi cel mai bun pivot al turneului

Rezultatele turneului de la Cluj:

Ştiinţa Bacău - Poli Timişoara    40-33

"U" Transilvania Cluj – Energia Pandurii Târgu Jiu 31-32

Poli Timişoara – Energia Pandurii Târgu Jiu 24-22

"U" Transilvania Cluj - Ştiinţa Bacău   30-29

Ştiinţa Bacău – Energia Pandurii Târgu Jiu 27-31

"U" Transilvania Cluj - Poli Timişoara 30-30

Stângă a renunţat la Pervanciuc

După turneul de la Cluj, antrenorul Vasile Stângă a renunţat la unul dintre jucătorii din lot, moldoveanul Pervanciuc cu care era pe cale să semneze. Venit doar de o săptămână la Târgu Jiu, Pervanciuc a constatat că nu face faţă jocului rapid care se practică în România, jucătorul declarând chiar că aici se joacă mult mai repede decât în Moldova sau Polonia. „A fost o surpriză neplăcută. A venit nepregătit, cu kilograme în plus şi nu se aştepta să se joace aşa rapid. E prea lent şi nu s-a încadrat în sistem de aceea am şi renunţat la el. Eu l-am văzut alt jucător când l-am cunoscut, dar între timp a pus foarte multă masă musculară şi e foarte lent. I-am spus că nu mi-a plăcut, băiatul a înţeles şi a plecat. E bine că nu am semnat cu el înainte”, a spus antrenorul Stângă.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: