Energia Pandurii a învins Bucovina Suceava

Handbaliştii de la Energia Pandurii au învins sâmbătă, pe teren propriu, în primul meci oficial al noului sezon, pe Bucovina Suceava cu scorul de 26-22. Jocul a fost dominat în prima sa parte de gojeni care conduceau la pauză cu 14-7. În repriza a doua, elevii lui Leonard Bibirig care au câştigat cu scorul de 15-12. Chiar şi accidentat, Kukrica a intrat pe teren şi a ajutat echipa să câştige.

Chiar dacă în partea a doua a meciului sucevenii au fost superiori în anumite momente de joc, asta şi pe fondul deselor eliminări dictate de arbitri doar pentru cei de la Pandurii, Energia a reuşit să obţină o victorie destul de clară la patru goluuri diferenţă.

„Kukrica a făcut diferenţa în prima parte a jocului“

Meciul cu sucevenii lui Bibirig nu a fost deloc uşor, cele două echipe ştiindu-se destul de bine de la meciul din cadrul turneului pregătitor de la Steaua. Pe fondul unei prime reprize mai slabe a adversarului, Energia a dominat prima parte a jocului, fiind egalaţi de două ori în primele 15 minute de către oaspeţi. Simţind că echipa ar putea avea probleme, Stângă a apelat la jucătorul său cel mai bun, Kukrika, nerefăcut complet după o accidentare mai veche iar acesta a restabilit ordinea pe teren şi a readus Energia în avantaj, scorul la pauză fiind de 14-7.

„I-am simţit din cantonament că sunt montaţi să câştige acest meci şi bravo lor!”, a declarat Stângă după meci.

Tehnicianul a recunoscut că l-a băgat pe Kukrica în joc atunci când a simţit „degringoladă“.

„Îl felicit pe Kukrica că s-a dăruit şi a jucat cât a putut chiar şi cu glezna aşa cum e acum. Păcat nu este refăcut 100% dar ceilalţi şi-au făcut datoria şi fără el. Kukrica a făcut diferenţa în prima parte a jocului pentru că a intrat la 5-6 şi a jucat până la 14-7. Mi-a fost teamă atunci, am văzut că e un moment de degringoladă şi de aceea l-am băgat dar repriza a doua n-am vrut să-l mai forţez” a explicat Stângă.

Stângă l-a certat pe Bedivan după meci

Antrenorul Energiei, Vasile Stângă, l-a ceratat imediat după meci pe secundul Mircea Bedivan pentru o schimbare greşită. Stângă a precizat că Păiuş a greşit pentru că a intrat pe teren fără să i se spună dar responsabil de schimbări era antrenorul secund: „Eu le-am spus să intre numai când iese cineva nu cum le trece prin cap. A greşit şi Mircea şi de aceea m-am supărat pe el că trebuie să aibă grijă acolo la schimbări şi trebuie să fie lucid. Se întâmplă mereu şi asta nu e bine. Doamne fereşte, dar la un joc pe muchie de cuţit o chestie de acest gen te poate face să pierzi meciul.”

Energia Pandurii Târgu-Jiu – Bucovina Suceava 26-22 (14-7)

Sala Sporturilor Târgu-Jiu, spectatori 800
Energia: Dragomir (15 intervenţii), Rădulescu (1) – Păiuş (6 goluri), Humberto (2), Truică (3), V. Popescu, Giotoiu (1), Florea (5), Kukrika, Vukas (3), Enache (1), Criciotoiu, Apolzan (4), Kapular (1). Antrenor Vasile Stângă.
Bucovina: Pralea, Andrei – Tcaciuc, Bursuc (2), Zvanciuc (1), Chiruţ (4), Adomnicăi (2), Gavriloaia (3), Şoldănescu, Mitrea (2), Dospinescu (2), Curcă (6), Grigorie.Antrenor Leonard Bibirig.
Au arbitrat: Şt. Hendrea – I. Marta.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: