Energia Pandurii câştigă tot în amicale

Echipa de handbal gorjeană a reuşit un parcurs foarte bun în perioada de pregătire, pierzând până acum doar un joc din cele şase disputate. După ce a câştigat primul turneu de verificare la care a luat parte în acest an, cel de la Cluj, Energia şi-a adjudecat sâmbătă şi trofeul turneului de la Târgu Jiu încheind seria de trei jocuri neînvinsă. Antrenorul Vasile Stângă nu pare atât de optimist totuşi după această serie de meciuri criticând încă unele probleme din joc ale handbaliştilor săi.

Turneul de meciuri amicale de la Târgu Jiu, desfăşurat vineri şi sâmbătă în Sala Sporturilor, a fost câştigat de handbaliştii gorjeni care au învins toate celelalte trei participante, CS HV Piteşti, CSM Medgidia şi Dinamo Bucureşti.

La finalul întrecerii, antrenorul gazdelor de la Pandurii, Vasile Stângă, a remarcat faptul că echipele româneşti nu sunt pregătite să joace mai multe partide în decurs de 24 de ore, toate participantele având probleme în exprimarea din meciuri din cauza programului prea încărcat cu trei partide în două zile: „S-a văzut la acest turneu că noi, românii, nu suntem pregătiţi să jucăm trei meciuri în 24 de ore. În primul rând a suferit luciditatea jucătorilor atât în atac cât şi în apărare pentru că au fost foarte multe prostii făcute şi foarte multe greşeli.” Totuşi Stângă s-a bucurat de atitudinea jucătorilor săi chiar dacă jocul nu l-a încântat prea mult, apreciindu-i pentru că au vrut să câştige meciul cu Dinamo, un partener de întrecere mai incomod decât celelalte două participante la turneu: „Erau foarte montaţi să câştigăm acasă, să nu pierdem aici şi acesta este un lucru bun. Sperăm să o ţină aşa şi în campionat. Nu contează cum dar trebuie să câştigăm cu orice adversar.”

Stângă a criticat acţiunile mai puţin bune ale echipei sale dar le-a acordat şi circumstanţe atenuante jucătorilor săi care acuză o stare de oboseală după cele două turnee: „S-au luat foarte multe goluri din centrul terenului şi nu e normal  pentru că avem apărători. Şi Popescu şi Veljkovic sunt jucători înalţi care pot să blocheze mingile, dar s-a văzut oboseala şi la ei.” Tehnicianul a explicat tactica folosită la acest turneu la care a încercat să  schimbe doi sau trei jucători pe posturi pentru a avea toţi acelaşi nivel de pregătire şi cam aceeaşi valoare: „Oricare intră trebuie să fie la fel de bun precum cel dinaintea lui. E puţină diferenţă la noi în lot. Pe anumite posturi însă suntem echilibraţi. Păiuş cu Coelho pe stânga fac un cuplu foarte bun, cel mai bun cuplu pe inter stânga din ligă după părerea mea. Pe extreme ar mai fi o problemă dar nu avem ce să facem.”

Stângă a mai precizat că pentru echipa sa turneul nu a fost edificator apreciind că nici adversarii, cu excepţia celor de la Dinamo, nu au fost foarte puternici: „Nu a fost aşa concludent turneul. Poate şi adversarii noştri au fost de vină pentru că Piteştiul a fost o echipă foarte slabă iar Medgidia ne-a pus probleme doar în prima repriză. Dinamo a fost singura echipă care s-a bătut şi noi ne-am bătut cu ei. A fost un meci de cafteală, un meci bun dar şi cu lovituri însă e bine că nu a păţit nimeni nimic.”

Turneul de la Târgu Jiu a fost ultimul la care a luat parte echiap din Târgu Jiu  înaintea debutului în retur, urmând ca Energia să mai susţină doar două jocuri amicale cu Steaua.

Rezultatele turneului de la Târgu Jiu


Dinamo Bucureşti - CS H&V Piteşti 35-27

CSM Medgidia – Energia Pandurii 29-32

Dinamo Bucureşti – CSM Medgidia 30-29

CS H&V Piteşti – Energia Pandurii 17-30

CSM Medgidia - CS H&V Piteşti 28-18

Energia Pandurii – Dinamo Bucureşti 32-30

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: