Energia Rovinari, la a patra victorie consecutivă din retur

Energia Rovinari – Gladiator Cluj Napoca 94-74 (25-14, 20-20, 27-17, 22-23)

Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori:800

Energia: Tyner (13), Troupe (11), Lupusavei (4), Păun, D. Ilie, Apostol (4), Darby (28), Căpuşan (23), Amarghioalei (2), Stroescu, Trim (4), Barber (5). Antrenor: Theo Evans.

Gladiator: Racoviţan (3), Mihaiu, Dawson (23), Levine (20), Crăciun (3), Rochnafscky (13), Freeman (3), Bishop (7), Szoke (2), Cook. Antrenor: Bruno Rochnafschky.

Arbitri: Alexandru Olaru, Ciprian Stoica, Gabriela Istvan

Gorjenii de la Energia continuă să obţină rezultate foarte bune în retur, reuşind în acest weekend cea de-a patra victorie consecutivă. Energia Rovinari s-a impus cu scorul de 94-74 în faţa echipei Gladiator Cluj Napoca, pe care a depăşit-o la o diferenţă de 20 de puncte, scor pe sferturi, 25-14, 20-20, 27-17, 22-23. După precedenta victorie din meciul cu Atlassib Sibiu, suporterii echipei au revenit alături de Energia şi au umplut Sala Sporturilor, şi tribunele oferind spectacol alături de jucătorii de pe teren.

Jocul Energiei este din ce în ce mai bun de la meci la meci, partida cu Gladiator fiind dominată clar de gorjeni în primul sfert încheiat cu scorul de 25-14.

Antrenorul Theo Evans a recunoscut că s-a temut de cei de la Gladiator pentru că au un joc mai complicat şi pot pune probleme mari dacă sunt lăsaţi să joace. „Mi-a fost frică de acest meci, pentru că Gladiator este o echipă cu un stil mai nebunesc, mai neortodox şi dacă îi laşi să joace îţi poate pune probleme”, a spus după meci tehnicianul Energiei, apreciind că echipa sa a evoluat bine şi a câştigat fără probleme.  

Antrenorul oaspeţilor, Bruno Rochnafschky, se confruntă cu mari probleme la echipă şi s-a plâns că nu va putea face faţă situaţiei, el fiind şi jucător în acelaşi timp: „Trebuie să trecem de perioada asta grea, să sperăm că ne trezim până când nu e prea târziu. Nu pot să fiu şi antrenor şi jucător în acelaşi timp, fac şi eu greşeli. Eu, personal, nu mai vreau să joc, dar sunt nevoit. Cu siguranţă, cu echipa asta nu pot emite pretenţii de play-off, poate dacă aş fi avut alţi jucători la dispoziţie şi echipă mai organizată. Acum este o debandadă de nedescris”.

Mai aproape de play-off

Tehnicianul oaspeţilor crede că Energia e una dintre echipele bune ale primei ligi care poate ajunge la play-off: „Energia a început foarte bine returul, mai sunt câteva meciuri şi poate să intre în locurile de play-off. Sunt destul de multe echipe care vor în play-off şi joacă destul de bine, să nu uităm pe CS Otopeni care a câştigat la Mediaş. Sunt multe echipe bune.”

Theo Evans nu se mai teme că va mai pierde acasă cu nici un alt adversar după victoria cu Gladiator: „Avem echipă mai puternică şi mai talentată decât Gladiator, este greu pentru orice echipă să câştige la Târgu Jiu, nu numai pentru ei”. Energia speră în calificarea la play-off prin câştigarea tuturor meciurilor de pe teren propriu dar are nevoie şi de două victorii în deplasare. „Deocamdată avem patru victorii consecutive dar echipa care are un start de sezon nu foarte bun este Piteşti ce ar putea ieşi din play-off”, apreciază Evans care e convins că Energia poate înregistra zece victorii în retur.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: