Energia Rovinari – BC Elba Timişoara 84-77 (26-17, 24-16, 16-24, 18-20)

Baschetbaliştii gorjeni au reuşit prima victorie în acest an, obţinând a treia victorie în faţa celor de la Elba Timişoara. Echipa lui Theo Evans a câştigat meciul din prima manşă a Cupei României  cu scorul de 84-77 păstrând şanse reale de a accede în

final four. Calificarea se va decide însă pe 25 februarie când este programat meciul din cea de-a doua manşă, la Timişoara. Victoria obţinută de echipa din Târgu Jiu nu a fost însă mulţumitoare pentru antrenorul american al Energiei care a precizat după meci că şi-ar fi dorit o diferenţă de scor mai mare.

 

 

În turul sferturilor de finală la Cupa României, Energia Rovinari s-a impus din nou în faţa celor de la Elba Timişoara, o echipă care nu a putut trece de gorjeni nici în confruntările amicale şi nici în campionat. Jocul disputat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost dominat în prima sa parte de gazde care după primul sfert aveau deja un avantaj de nouă puncte. Practicând un joc mai bun decât cele din primele două etape, baschetbaliştii de la Energia s-au impus şi în sfertul doi, scor 24-16, la pauză intrând cu un avantaj confortabil, 50-33, după ce nou venitul Hafford a reuşit trei aruncări de câte trei puncte. Partea a doua a meciului nu a mai fost la fel de atractivă pentru că elevii lui Evans au început să facă greşeli personale după ce scorul de la pauză i-a făcut să se relaxeze. Echipa a început să piardă teren în sfertul trei pe care l-a şi pierdut, scor 16-24. Avantajul de la pauză a scăzut continuu şi s-a ajuns la finalul sfertului trei la doar trei puncte avans cu două minute înainte de final. Chiar dacă nu s-au impus nici în sfertul patru, gorjenii au terminat meciul cu un avantaj care le permite să spere la calificarea în careul de aşi al Cupei României la baschet masculin. Antrenorul celor de la Timişoara, Dragan Petricevic,  nu crede însă că echipa sa este favorită la calificare dar nici Energia chiar dacă a obţinut această primă victorie, apreciind că ambele echipe au şanse egale: „Nu consider că suntem favoriţi la calificare, cred că ambele echipe au şansa lor în continuare. Avem avantajul experienţei în cupele europene, am mai jucat meciuri în care diferenţa contează. Este un rezultat bun pentru noi, dar şi pentru Energia, nu este uşor să-i învingi la opt puncte, dar în acelaşi timp nu este o diferenţă confortabilă pentru ei.”

Noua achiziţie a Energiei, Paul Hafford, a fost omul meciului pentru Energia, având şi procentaje excelente, 100 % la libere, 60 % la trei puncte şi 75 % la aruncările de două puncte precum şi 20 de puncte reuşite.  “Am jucat bine împotriva zonei, am şi condus la o diferenţă de 17 puncte,  am avut şi ceva probleme de omogenitate, însă Voinescu şi Hafford au jucat mult mai bine” a remarcat Theo Evans la finalul partidei, supărat puţin pe arbitraj: „Puteam să avem opt puncte avans, nu şapte. Mereu se întâmplă să intre jucători în spaţiul de trei secunde înainte ca mingea să atingă inelul şi nu se fluieră. Nu înţeleg atunci de ce la o aruncare liberă la care calci foarte puţin linia se fluieră. Arbitrii fluieră cum vor.” Cu toată supărarea tehnicianului american şi nemulţumirile legate de acest joc, mai ales de partea a doua a meciului, Energia şi-a trecut în cont a treia victorie în faţa celor de la Elba şi are şanse reale de a merge mai departe în cupă. 



Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: