Energia spulberă Ciucul !

Energia Rovinari a obţinut prima victorie din 2013 în faţa codaşei BC Miercurea Ciuc. Americanul Jay Wisseh a debutat în tricoul Energiei într-un meci în care oaspeţii nu le-au pus nicio problemă elevilor lui Nikolic.

Energia Rovinari – BC Miercurea Ciuc 93-67 (pe sferturi: 25-16, 27-20, 24-13, 17-18)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 650

Energia: Janjusevic (11 puncte), Gliga (3), Darby (13), Roșu (3), Bratoloveanu (2), Lăpuște (7), Mocanu (2), Steffel (13), Wisseh (18), Kennerly (13), Nikolic (8), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

BC Miercurea Ciuc: Vita (3 puncte), Lokody (1), Dogaru (4), Harris (10), Faur (2), Bubalo (16), Hajdic (2), Filipovic (18), Hejas, Dupre (9), Corpodean (2). Antrenor: Laszlofy Botond.

Fără emoţii

Energia iese din criză cu o victorie facilă. Adversarul, ce-i drept, nici nu putea emite pretenţii. Superioritatea Energiei a fost evidentă încă de la început, oamenii lui Nikolic luând un avans de 16 puncte până la pauză. Gorjenii şi-au rodat noile achiziţii şi în sfertul 3 iar avansul a crescut la 27 de puncte. În ultimele minute, Nikolic şi-a permis să-i arunce în teren şi pe Roşu sau Bratoloveanu şi nici ei nu au ratat ţinta. Venit după un meci foarte bun la Sibiu, Gliga a fost aplaudat de suporteri iar jucătorul i-a răsplătit cu o aruncare de zile mari de 3 puncte. În concluzie un show total, la prima victorie a Energiei pe teren propriu după o pauză de 2 luni. Gorjenii pierduseră de 3 ori la rând pe teren propriu, cu Craiova, Cluj şi Piteşti. „Trebuie să spunem că Miercurea Ciuc nu este așa de slabă cum o reflectă scorul, 26 de puncte. Și Filipovic, Harris, Bubalo, Dupre pot să facă meciuri bune cum s-a întâmplat etapa trecută cu CSM când au pierdut cu greu acasă. Sunt mulțumit cum am făcut faza de apărare astăzi, am primit doar 31 de puncte în partea a doua și 36 în prima parte și asta este o invitație pentru meciul următor”, a spus Nikolic la final. „Energia e sigur mai puternică cu noile achiziții, dar noi am evoluat mai slab decât am făcut-o în tur. Întotdeauna mi-a plăcut Darby, Steffel, acești doi jucători mi i-aș dori oricând la Ciuc”, crede şi antrenorul celor de la Ciuc, Botond.

Wisseh, debut solid

Meciul cu Miercurea Ciuc a fost primul pentru Jay Wisseh la Energia. Cel mai bun marcator din sezonul trecut al Ligii Naţionale, cu o medie de 24 de puncte pe meci, a jucat excelent după pauza forţată de 6 luni. Wisseh a marcat cele mai multe puncte, 18 şi a mai bifat 4 pase decisive şi 4 recuperări, un indice de eficienţă de 19. Suporterii Energiei visează deja la un cuplu pus pe spectacol, Wisseh-Darby. „A fost foarte bine, mai ales că am câștigat în fața propriilor suporteri. Am avut destul de mari emoții, în noaptea dinaintea meciului nu am dormit foarte mult, m-am gândit numai la primul meci la Târgu Jiu, aveam așteptări foarte mari, însă o dată ce meciul a început și a început să decurgă foarte bine m-am simțit din ce în ce mai bine și asta s-a văzut pe teren”, a declarat noua senzaţie a Energiei. „Wisseh ne-a ajutat foarte mult, înțelege baschetul din toate punctele de vedere. Ne ajută foarte mult, la fel și Kennerly și Janjusevic ne pot ajuta. Este un campionat nebun în care oricine poate câștiga împotriva oricui”, crede şi Nikolic. Energia e acum la egalitate cu echipa de pe locul 8, Gaz Metan Mediaș și asta după ce ardelenii au pierdut surprinzător la Farul.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: