Energia vrea să joace doar un meci cu Gladiator Cluj

Oficialii clubului Energia Rovinari sunt convinşi că vor putea încheia turneul play-out  încă de la primul meci de la Cluj. Deja s-au făcut demersuri pentru cazarea echipei doar pentru o singură noapte la Cluj, o singură victorie fiind suficientă pentru ca următoarele două jocuri din cele cinci programate să nu se mai dispute. Sistemul de joc la play-out este de trei victorii din cinci meciuri, Energia reuşind deja două victorii în primul tur al turneului play-out de la Târgu Jiu.

Energia Rovinari conduce deja cu 2-0 după primele două confruntări cu Gladiator Cluj, formaţie pe care a învins-o în primele două jocuri de la Târgu Jiu cu 104-66 şi 120-71. Conform regulamentului formaţia gorjeană ar mai avea nevoie de o singură victorie pentru a încheia sezonul, baschetbaliştii lui Evans fiind convinşi că se vor impune în cel de-al treilea joc programat în această seară, de la ora 18:00. Încă o victorie ar însemna pentru Energia Rovinari să încheie acest sezon pe locul zece, oficialii FR Baschet decizând deja că echipele învingătoare în turul I să nu mai joace pentru locurile de clasament 9-12, iar ierarhia finală să fie stabilită în funcţie de locul ocupat în clasamentul de la sfârşitul sezonului regulat.

Scandalul creat prin bătaia dintre jucători a împuţinat loturile celor două formaţii cu câte trei jucători, astfel că cei de la Gladiator se văd în imposibilitatea de a aborda aceste meciuri de pe aceleaşi poziţii cu adversarul, lotul lor fiind redus numeric. Practic câte trei jucători de fiecare parte sunt suspendaţi pentru meciul de la Cluj, aceştia nemaiapelând la contestaţii, deoarece faptele indicau clar că meritau o suspendare, după cum a explicat preşedintele Dan Cumpănaşu: „Sportivii care au fost implicaţi în acel conflict au fost supuşi dezbaterii Comisiei de Disciplină şi aveau şi ei posibilitatea să îşi spună punctul de vedere într-o altă şedinţă care ar fi avut loc ieri. Dar având în vedere ce s-a întâmplat e clar că nu scăpau de sancţiune. Şi cum sancţiunea minimă conform regulamentului era o suspendare de trei etape, făceau deplasarea la Bucureşti fără nici o şansă de reducere a pedepsei”.  

Preşedintele secţiei de baschet de la Energia a mai precizat că urmează ca şi clubul să sancţioneze pecuniar jucătorii implicaţi. „Era normal să-i suspende şi îi vom sancţiona şi noi. Eu personal sunt dezamăgit de cele întâmplate şi încerc să-mi iau un angajament că nu se va mai întâmpla niciodată aşa ceva la Târgu Jiu”, a mai precizat Cumpănaşu, dezgustat de bătaia care s-a iscat între jucători la cel de-al doilea meci de la Târgu Jiu cu Gladiator.

În ceea ce priveşte meciul cu Gladiator de azi, preşedintele a precizat că nu ia în calcul decât victoria: „Normal că mergem să câştigăm din primul meci la Cluj. Nici măcar nu plecăm pregătiţi pentru două meciuri pentru că nu am făcut comandă de cazare pentru două nopţi. Am rezervat doar pentru o noapte fiind convinşi că vom câştiga din primul meci”.

„Gladiatorii practic nu mai au cu cine să mai joace pentru că au trei jucători de bază suspendaţi. Noi avem pe cei trei care au fost implicaţi suspendaţi dar lotul nostru e mult mai numeros şi nu cred  să fie probleme pentru alcătuirea echipei. Doamne Fereşte să nu se întâmple altceva.”

Dan Cumpănaşu

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: