Engleză intensiv la clasele cu profil real ale Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”

Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, şcoală cu tradiţie în învăţământul românesc, vine în întâmpinarea absolvenţilor claselor a VIII-a cu o ofertă educaţională unică la nivelul judeţului Gorj. Începând cu anul şcolar 2013/2014, elevii care intenţionează să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză vor putea face acest lucru, dacă vor opta pentru clasele cu profil real. Acest lucru este posibil întrucât conducerea Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” a introdus în planul de şcolarizare clase de engleză intensiv la profilurile matematică-informatică şi ştiinţele naturii.

Şcoală cu tradiţie în învăţământul românesc, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi-a câştigat renumele prin calitatea actului învăţării, datorită standardelor înalte la care se ridică pregătirea cadrelor didactice. Cu zeci de elevi olimpici, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” se menţine an de an în topul celor mai căutate licee din judeţul Gorj. Cu o bază materială de invidiat, această unitate şcolară încurajează dorinţa de a învăţa şi spiritul de iniţiativă. Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” dispune de laboratoare moderne dotate cu aparatură necesară bunei desfăşurări a orelor: 4 laboratoare de informatică, 2 cabinete de biologie, un laborator de fizică, 2 laboratoare chimie, 2 săli de sport, un amfiteatru, numeroase săli de clasă, o bibliotecă, un muzeu şi un cabinet de consiliere. În anul şcolar 2012/2013 aproximativ 1500 de elevi au frecventat cursurile acestei unităţi de învăţământ.

Concurs de limba engleză după înscrierea la liceu

Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor claselor a VIII-a care doresc să urmeze profilul real, dar în acelaşi timp să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză, conducerea Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” a introdus în planul de şcolarizare clase intensiv-engleză.

Oferta educaţională pentru învăţământul liceal, în anul şcolar 2013/2014, se prezintă în felul următor: 4 clase matematică-informatică, dintre care informatică intensiv - o clasă şi engleză intensiv - o clasă; 2 clase de filologie şi 3 clase ştiinţe ale naturii, dintre care una este de ştiinţe ale naturii-engleză intensiv. La clasele intensiv-engleză elevii vor fi selecţionaţi în urma unui concurs ce va fi susţinut după înscrierea la liceu.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, s-a luat decizia de a introduce clasele intensiv-engleză pentru a oferi şansa continuării studiilor în străinătate elevilor care nu au posibilitate financiară de a susţine examenul Cambridge. „La clasele intensiv-engleză se efectuează mai multe ore de engleză. Conducerea şcolii a luat decizia introducerii claselor engleză-intensiv pentru a oferi şansa continuării studiilor în străinătate şi elevilor cu posibilităţi financiare reduse. Cei care voiau să facă studii în străinătate trebuiau să susţină examenul Cambridge, pentru ale căror cursuri se percepe o taxă de 500-600 de lei. Avem elevi care provin din mediul rural şi nu-şi permit să plătească această taxă. În plus, facultăţile ne solicită competenţe în limbile străine de circulaţie internaţională”, a declarat Doina Baiu, consilier psiho-pedagog, care se ocupă de orientarea în carieră a elevilor Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.

OFERTĂ

În planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2013/2014 mai sunt prevăzute: 2 grupe învăţământul preşcolar; 2 clase pregătitoare; 1 clasă a V-a şi 1 clasă baschet-băieţi.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: