Repetă minunea de la Tel Aviv?

Pandurii nu se dau bătuţi după eşecul cu Braga de la Cluj, scor 0-1. Gorjenii speră într-o răsturnare de situaţie după modelul Hapoel Tel Aviv. Atunci, Eric şi compania s-au calificat mai departe după 1-1 acasă şi 2-1 în deplasare.

Dintre cele 3 echipe româneşti angrenate în play-off-ul Europa League, Pandurii s-a descurcat cel mai onorabil. În timp ce Petrolul şi Astra erau măcelărite în Anglia, respectiv Israel, oamenii lui Pustai puteau câştiga cu Braga dacă ar fi avut mai mult tupeu. După eşecul de la Cluj însă, sunt obligaţi să tranşeze calificarea pe pământ lusitan.

Optimism pandur

Pandurii nu a jucat rău cu Braga, dar nu a avut parte de noroc. Cu un atacant în formă slabă, Matulevicius şi cu un fundaş gafeur, Erico da Silva, gorjenii au cedat în manşa tur, 0-1. Yazalde a marcat la una din puţinele ocazii de gol ale lusitanilor care nu au impresionat la Cluj. Practic, dacă e să facem o comparaţie, Hapoel Tel Aviv a arătat mult mai bine în meciul tur cu Pandurii decât Braga. Tocmai pe asta se bazează şi gorjenii pentru returul de joi din Portugalia. Dacă au reuşit să joace excelent în returul din Israel şi să bată Hapoel cu 2-1 în faţa unui public infernal, de ce n-ar reuşi să întoarcă soarta calificării şi la Braga? „Braga este o echipă valoroasă, care vine dintr-un fotbal puternic, joacă an de an în Champions League sau în Europa League. Am făcut un joc bun, e păcat că nu am reuşit mai mult. O să ne luptăm la Braga pentrucalificare, credem în şansa noastră, suntem optimişti. Trebuie să lupţi pentru şansa pe care o ai”, spune preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

“Sunt foarte supărat. Am arătat că avem calitate şi că ne putem bate de la egal la egal cu ei. Nu s-a încheiat, mai este o repriză. Ne putem califica la Braga!”   Eric de Oliveira, Pandurii

Proful e pesimist

Pustai s-a temut de Braga şi a folosit o tactică diferită la Cluj. A mizat pe faptul că echipa sa nu trebuie să ia gol şi a jucat cu 5 fundaşi pe faza de apărare, un 5-3-2 care se transforma în 3-4-3 pe atac. Jocul n-a mai avut aceeaşi consistenţă la mijloc, dar asta s-a datorat şi absenţei „motoraşului” Nistor fără de care nici Eric nu a mai fost acelaşi. Planul lui Pustai a mers bine timp de o repriză, dar tehnicianului i se poate reproşa faptul că nu a riscat la pauză într-un moment în care văzuse că jocul celor de la Braga nu era unul de speriat. Pustai a mers tot pe mâna celor 3 fundaşi centrali iar unul dintre ei, Erico, a gafat decisiv iar Braga a înscris. Degeaba a forţat apoi Pustai cu Bohale, Buleică sau Adrovic. Tabela a rămas încremenită la 0-1 iar acum profesorul de matematică crede că şansele pandurilor au scăzut considerabil. „Mă îngrijorează că ne-am creat multe ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. Şansele sunt foarte mici. Trebuie să mergem la Braga şi să câştigăm. Era mai echitabil un scor de 1-1. S-a simţit şi absenţa lui Nistor. E foarte greu pentru că nu suntem obişnuiţi să jucăm în acest ritm. Încercăm de la meci la meci să devenim mai buni, am adus şi câţiva jucători”, spune Pustai cu referire la David Distefano, Alex dos Santos şi Paulinho, jucători transferaţi recent la Pandurii.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: