Eroare! ANI schimbă primarul din Fărcăşeşti

Vasile Mihai, viceprimarul comunei Fărcăşeşti, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), el fiind acuzat că a fost şi primar şi administrator de societate. Viceprimarul spune că ANI a făcut mai multe greşeli în acest caz, precizând că nu a deţinut vreodată funcţia de primar şi mai mult, nici viceprimar nu era în perioada indicată de instituţie. Vicele plecat de la vechiul PDL la PSD va contesta această decizie.

Conform comunicatului ANI, viceprimarul comunei Fărcăşeşti, Vasile Mihai, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iulie-23 septembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de administrator al  SC MIDI CRI IMPEX SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit.d) din Legea nr.161/2003”.

„Directorul lor a furat 80 de milioane de euro“

Viceprimarul din Fărcăşeşti a rămas şocat când a aflat ce acuzaţii îi sunt aduse de către Agenţia Naţională de Integritate. Vasile Mihai spune că nu a fost niciodată primar, iar pentru câteva zile din perioada mai sus menţionată nici măcar viceprimar. Edilul a mai spus că a administrat o firmă pe care o avea de câţiva zeci de ani dar că a renunţat la a o conduce imediat ce a fost ales viceprimar. “N-am fost niciodată primar, au greşit ei. Am ţinut locul domnului primar la sfârşitul anului trecut, când a fost în concediu medical, septembrie-decembrie 2014, dar nu în 2013. Administrator la firmă am fost din 1992. Sunt viceprimar de la 1 august, şi pe 3 august, dacă îmi aduc aminte bine, am dat o hotărâre în cadrul societăţii prin care am renunţat la funcţia de administrator la societatea comercială. Actele la Registrul Comerţului bineînţeles că au ieşit cu septembrie”, a declarat Vasile Mihai, viceprimarul comunei Fărcăşeşti. La un moment dat, viceprimarul a răbufnit. “Le-am pus lor la dispoziţie toate documentele dar văd că ei nu comunică. Nu mi-au trimis nimic, niciun comunicat. Când directorul lor (n.r fostul director Horia Georgescu, reţinut de DNA) a furat 80 de milioane de euro, mă acuză pe mine pentru două luni”, a mai spus Vasile Mihai. Viceprimarul a spus că pe firma respectivă funcţionează mai multe magazine şi baruri în Fărcăşeşti şi Rovinari.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: